Sauber: "Schumacher nog steeds van toegevoegde waarde"

Peter Sauber vindt dat Michael Schumacher ondanks dat hij niet vooraan meerijdt nog steeds iets toevoegt aan de Formule 1. De inmiddels 42-jarige Duitse coureur maakte vorig jaar zijn comeback in de sport, maar heeft tot op heden met de Mercedes geen potten kunnen breken. Toch vindt Sauber dat de zevenvoudig wereldkampioen het goed doet.

"Zelfs als hij niet meedoet om de overwinningen is hij een toegevoegde waarde voor de Formule 1. Hij komt over als een ontspannen persoon die goed weet waarmee hij bezig is. Ik heb de indruk dat hij erg goed omgaat met een situatie die zeker niet gemakkelijk is," meldt Sauber aan het Duitse persbureau SID. Hij wil niet ingaan op de toekomst van Schumi. "Ik weet zeker dat hij zijn contract zal uitdienen. Wat er daarna gebeurt is niet te voorspellen."

Sauber had Schumacher in het verleden onder zijn hoede in de Sportscars en betaalde in 1991 uit eigen zak 150.000 Britse Pond om bij Jordan Bertrand Gachot door de Duitser te laten vervangen. Schumi wist dit pas in 2006 toen hij zijn eerste afscheid van de Formule 1 aankondigde. "Hij maakte deel uit van ons juniorteam in het WK Sportscars. Het idee was dat hij samen met Mercedes in 1993 voor Sauber de Formule 1 zou betreden. Het was voor ons de gewoonste zaak van de wereld om zijn vervroegde debuut mogelijk te maken."

Omdat dit plannetje van Sauber mislukte doordat Schumacher door Benetton opgepikt werd wil de Zwitser er niet met de eer vandoor gaan. "Hij heeft zijn eigen pad gecreëerd door zo snel te zijn en hard te werken. Snelheid alleen is niet genoeg. Heinz-Harald Frentzen had minstens zo veel talent, maar Schumacher was een harde werker, erg ambitieus, mentaal sterk en fysiek altijd in optimale conditie. Dat maakte hem een speciaal talent."