Biutiful-regisseur Inarittu maakt rauwe western

Alejandro Gonzalez Inarittu gaat een bloederige western regisseren getiteld The Revenant. Het verhaal is gebaseerd op het boek The Revenant: a Novel of Revenge van Michael Punke uit 2003, over het harde leven van een Amerikaanse pelsjager in 1823.

De 48-jarige Mexicaan heeft pas vier films geregisseerd, waaronder Amores Perros en 21 Grams. De film Babel werd genomineerd voor zeven Oscars, onder meer voor beste film en beste regie, en won de Oscar voor beste muziek. Vorig jaar maakte Inarritu de film Biutiful, met Javier Bardem in de hoofdrol.

De films van Inarritu vallen op door hun stijl en weinig verhullende scenario's. Ook de manier waarop tragische gebeurtenissen verschillende mensen met elkaar verbinden kenmerken het werk van de regisseur.

Het verhaal van The Revenant gaat over pelsjager Hugh Glass die ernstig wordt toegetakeld door een grizzlybeer. Zijn twee ingehuurde lijfwachten beroven hem en laten hem voor dood achter. Als hij bijkomt, besluit hij wraak te nemen. Ernstig gewond worstelt hij zich in zijn zoektocht door honderden mijlen woest landschap.

Mark L. Smith ontfermt zich over het scenario van de film. Hij schreef eerder de horrorthrillers Séance, Vacany 1 en 2, en The Hole. Wanneer The Revenant in de bioscoop moet verschijnen is nog onbekend.