Activision niet blij met modder gooien EA

Activision heeft gereageerd op de opmerking van EA's John Riccitiello. Riccitiello heeft in de strijd tussen Battlefield en Modern Warfare gemeld dat hij graag zou zien dat Call of Duty 'van binnenuit gaat rotten.' Een ongepaste opmerking, aldus Activision Publishing CEO Eric Hirshberg.

Hirschberg vertelt dat hij liever bezig is met het maken van goede games dan met modder te gooien naar andere ontwikkelaars. Hij geeft aan dat een beetje competitie gezond is, maar dat het wel leuk moet blijven: "It keeps us all on our toes and ultimately makes the games better. It’s healthy. But it’s one thing to want your game to succeed and another thing to actively, publicly say you want other games to fail."

Hij besluit verder niet in te gaan op de opmerking van Riccitiello en vertelt rustig verder over de voordelen van de markt wanneer andere ontwikkelaars goede games neerzetten. Zijn volledige verhaal kun je hier lezen. Activision lijkt het pad van de grotere te kiezen. Geen modder teruggooien dus, althans, niet direct.