Been: "Van Geel had me eerder moeten inlichten"

Mario Been vindt dat technisch directeur Martin van Geel een kwalijke rol heeft gespeeld bij het vertrek van de trainer bij Feyenoord. Dat zei de oefenmeester vandaag bij Eredivisie Live.

Been verwijt Van Geel dat hij niet eerder ingelicht is over de op handen zijnde stemming binnen de spelersgroep. "Ik had graag voor die stemming met de spelersgroep gesproken."

Been stelt verder dat Van Geel geen leiderschap heeft getoond. "Hij riep me 's avonds bij me en vertelde me wat er gebeurd was. Toen ik vroeg 'wat nu?' kreeg ik alleen het antwoord: Ik weet het niet." Van Geel zei bij de persconferentie waarop het vertrek van Been bekend was gemaakt dat hij naar de trainer was gegaan om een gesprek met de spelersgroep voor te stellen.

Been beweerde bovendien dat Van Geel bij contractbesprekingen met spelers op de hoogte was gesteld van twijfels over Been. "Dat heeft hij mij nooit verteld, terwijl ik er dan wat aan had kunnen doen. Alle twijfels waren te ontkrachten. Ik vraag me af of er ook gestemd was als ik eerder met de spelers had kunnen praten."