Rutten: "Ik ben geschrokken"

PSV liep vanmiddag, tijdens de eerste competitiewedstrijd tegen AZ (3-1), direct averij op. Na afloop van dit duel gaf trainer Fred Rutten onder meer toe geschrokken te zijn van het spel, dat zijn ploeg op de mat legde.

"Ik kan heel erg kort zijn," stelde Rutten op de persconferentie in het AFAS Stadion. "Ik kan er wel allemaal details bij halen, maar ik denk dat ik heel kort móet zijn. PSV is een club met de ambitie om kampioen te worden, met een team en een staf die dezelfde ambitie hebben. Als je op een dusdanige manier de wedstrijd aangaat, straalt het geen enkele ambitie uit om kampioen te worden. Daar ben ik van geschrokken en dat had ik niet verwacht."

Rutten was wel van mening dat AZ op dit moment verder is dan zijn eigen ploeg. Dat heeft zeer waarschnijnlijk ook te maken met het feit dat de Alkmaarder formatie al twee duels in het toernooi om de Europa League speelden. PSV had tot vandaag alleen oefenwedstrijden tegen onder meer Valencia en Bursaspor achter de rug.

Tot slot ging de oefenmeester ook nog even in op zijn basisopstelling. Orlando Engelaar werd op de plaats van Wilfred Bouma geposteerd. Daarnaast moest Erik Pieters het veld ruimen voor Abel Tamata. "Met een andere bezetting op het middenveld probeer je wat meer voetbal van achteruit te krijgen, met Engelaar. De keuze om vandaag voor Abel te kiezen was niet zo heel moeilijk, Erik is nog niet helemaal fit en heeft een vervelende voorbereiding gehad waarin hij weinig heeft getraind."