FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 7 augustus 2011

Al-Sadr dreigt met aanslagen als VS in Irak blijven

De machtige anti-Amerikaanse geestelijke Muqtada al-Sadr, die duizenden trouwe volgelingen heeft in Irak, heeft zondag gedreigd met aanslagen als Amerikaanse militairen in Irak blijven na 31 december. Al-Sadr zei dat Amerikaanse troepen die na 31 december nog in Irak zijn worden beschouwd als wild waarop mag worden gejaagd.

De Iraakse regering probeert de Amerikaanse militairen die in het nieuwe jaar nog in Irak zijn te portretteren als trainers en niet als gevechtstroepen. De uitspraken van Al-Sadr lijken er op te wijzen dat zijn militie zelfs een beperkt mandaat voor trainers niet zal toestaan. "Ze worden behandeld zoals iedereen die in Irak blijft: als een tirannieke overheerser die met militaire middelen tegemoet moet worden getreden", aldus Al-Sadr in een verklaring. Hij voegde daaraan toe dat een regering die toestaat dat militairen blijven 'een zwakke regering is'.

Vorige week besloot de Iraakse regering in gesprek te gaan met Washington over het langer aanblijven van een deel van de Amerikaanse troepen in het land.

Varend Corso Westland trekt 350.000 mensen

Het Varend Corso Westland heeft dit jaar 350.000 belangstellenden getrokken. Het hele weekeinde voeren zestig historische schepen met bloemen, planten, groenten en fruit een route van 70 kilometer door het Westland. Het thema was Theater door het Water.

Een woordvoerder van het evenement sprak van een 'unieke sfeer'. Vrijdag was het, mede door het weer, extra druk, maar ook zaterdag trotseerden liefhebbers de regenbuien. Zondag kwam de parade van boten aan in Delft.

Vorig jaar trok het evenement nog 330.000 mensen.


Varend Corso Westland trekt 350.000 mensen (Foto: Novum)

Zenden hoopt op Serie A of Bundesliga

Boudewijn Zenden hoopt zijn carrière in Duitsland of Italië voort te zetten. Dat zei de 34-jarige middenvelder zondagavond in het televisieprogramma Studio Voetbal. "De kans op een transfer is reëel, maar dat wil nog niet zeggen dat het er ook van komt." Zenden vindt de Serie A en de Bundesliga interessant, omdat hij er nog nooit gespeeld heeft.

De clubloze Zenden stond de afgelopen twee seizoenen onder contract bij Sunderland. De 54-voudig international kan ook in Engeland blijven. "Ik heb de mogelijkheid om in Engeland te tekenen, maar ik wil nog even afwachten."

Ook Nederlandse clubs maken een kans, stelt Zenden. "Nederland is niet uitgesloten, maar ik heb nog met geen enkele club contact gehad."

Zenden begon zijn carrière in 1994 bij PSV en stond vanaf 1999 bij tal van grote Europese clubs onder contract. De linkspoot diende onder meer Barcelona, Chelsea, Liverpool en Olympique Marseille.


Zenden hoopt op Serie A of Bundesliga (Foto: Novum)

Geithner blijft aan als minister van financiën

De Amerikaanse minister van financiën Timothy Geithner blijft aan. Dat heeft hij president Barack Obama zondag laten weten. Geithner is de enige topambtenaar die nog over is van het economisch kernteam waar Obama zijn ambtstermijn mee begon.

Eind juni zeiden mensen in de kring rondom Geithner dat hij overwoog te stoppen zodra het schuldenplafond in augustus zou zijn verhoogd. Hij zou destijds gezegd hebben genoeg te hebben van het reizen van en naar New York, waar zijn zoon op school zit.


Geithner blijft aan als minister van financiën (Foto: Novum)

Opzienbarend debuut meisje (16) in autosport

De pas 16-jarige Beitske Visser heeft voor een kleine sensatie in de autosport gezorgd. Ze blufte zaterdag op het TT Circuit van Assen bij haar debuut in de Dutch Supercar Challenge alle grote mannen af en won de race. Zelfs met een extra pitstop en een 'drive-through penalty'. De nummer twee, Roger Crouwels, eindigde op ruim 13 seconden als tweede.

De Drontense vwo-scholiere is afkomstig uit het karten. Vanwege haar goede prestaties in die sport kreeg ze een uitnodiging om tijdens de Gamma Racing Day plaats te nemen achter het stuur van een Praga R4S.

Opzienbarend debuut meisje (16) in autosport
Opzienbarend debuut meisje (16) in autosport (Foto: ANP)

Hoogste inkomens profiteren meest van overheid

Een gezin met een middeninkomen profiteert veel minder van overheidsvoorzieningen dan families uit lage en hoge inkomensgroepen. De hoogste inkomens profiteren het meest. Het beleid rondom de woningmarkt is een belangrijke verklaring voor de verschillen. Dat blijkt uit het maandag gepubliceerde rapport 'Minder voor het midden' van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP).

In 2007 gaf de overheid 64 miljard euro uit aan allerlei voorzieningen, berekende het SCP. Van elke euro die wordt uitgegeven voor busvervoer betaalt de staat bijvoorbeeld vijftig eurocent, bij museumbezoek is dat zestig cent en in het onderwijs 99 cent.

Bij elkaar opgeteld ontvangt een gemiddeld huishouden per jaar overheidsvoorzieningen ter waarde van 7850 euro. Middeninkomens profiteren met jaarlijks 6600 euro onder het gemiddelde. Lage en hoge inkomens ontvangen per jaar respectievelijk 7700 en 11.500 euro aan voorzieningen

Dat middeninkomens zo weinig voordeel trekken van de overheidsvoorzieningen komt volgens het planbureau vooral omdat ze 'tussen wal en schip vallen' wat betreft huisvesting. Zo profiteren gezinnen met een middeninkomen niet van huursubsidies, zoals lage inkomens. De middengroep kan zich echter ook geen duur huis veroorloven, waardoor het minder dan hoge inkomens profiteert van de hypotheekrenteaftrek.

Onder het huidige kabinet van VVD en CDA verbetert de positie van middeninkomens niet, stelt het SCP. De poging van het kabinet-Rutte om het scheefwonen in de huursector tegen te gaan, treft namelijk vooral de middengroepen.

Nederlanders met een hoog inkomen hebben vooral baat bij overheidsvoorzieningen doordat ze vaak met de trein gaan, veel gebruikmaken van nieuw asfalt en studerende kinderen hebben. Lage inkomens profiteren meer van thuiszorgvoorzieningen, rechtshulp en de ondersteuning van gehandicapten.

Sinds het SCP in 1991 begon met het in beeld brengen van dit onderwerp, zijn veelverdieners naar verhouding wel minder gaan profiteren. Maakten hogere inkomens in 1991 nog 45 procent van de overheidspot op, in 2007 was dit gedaald naar 38 procent. Mogelijk gaat dit nog verder omlaag, bijvoorbeeld vanwege het terugschroeven van de cultuursubsidies: veelverdieners gaan vaak naar musea en theaters.

Daarnaast worden vooral hoge inkomens getroffen door de koppeling tussen de kinderopvangsubsidie en het inkomen. Dat studenten onder premier Mark Rutte (VVD) meer zelf moeten gaan betalen, drukt ook op de huishoudens die relatief veel te besteden hebben. Die hebben vaker studerende kinderen.

Voetballers over de grens - Seizoen 2011/2012

Voetballers over de grens - Seizoen 2011/2012

Ook dit jaar geeft FOK!sport weer verslag over de gebeurtenissen van onze voetballende landgenoten bij de minder bekende voetbalclubs en -competities. Door middel van een wekelijks verslag, dat elke woensdagochtend op de site zal verschijnen, houdt FOK!sport jullie op de hoogte over onze landgenoten in het buitenland. Hieronder een overzicht van de Nederlandse voetballers die wij wekelijks volgen.


Australië

Naam: Bas van den Brink
Huidige club: Perth Glory
Vorige clubs: FC Utrecht, FC Emmen, FC Omniworld, Gold Coast United, Busan l'Park

Naam: Victor Sikora
Huidige club: Perth Glory
Vorige clubs: Go Ahead Eagles, Vitesse, Ajax, sc Heerenveen, NAC Breda, FC Dallas

Naam: Paul Beekmans
Huidige club: Gold Coast United
Vorige clubs: FC Den Bosch, SC Cambuur

Naam: Peter Jüngschlager
Huidige club: Gold Coast United
Vorige clubs: ADO Den Haag, RBC Roosendaal, VVV-Venlo, De Graafschap

Naam: Sergio van Dijk
Huidige club: Adelaide United
Vorige clubs: FC Groningen, Helmond Sport, FC Emmen, Brisbane Roar

Naam: Andwélé Slory
Huidige club: Adelaide United
Vorige clubs: Stormvogels Telstar, Excelsior, Feyenoord, West Bromwich Albion, Levski Sofia

Naam: Rutger Worm
Huidige club: Melbourne Heart
Vorige clubs: N.E.C. Nijmegen

Naam:
Patrick Zwaanswijk
Huidige club: Central Coast Mariners
Vorige clubs: FC Utrecht, Oita Trinita, NAC Breda

Naam: Pascal Bosschaart
Huidige club: Sydney FC
Vorige clubs: FC Utrecht, Feyenoord, ADO Den Haag


België

Naam: Luciano Dompig
Huidige club: Cercle Brugge
Vorige clubs: FC Volendam, BV Veendam, Almere City FC

Naam:
Donovan Deekman
Huidige club: KSC Lokeren Oost-Vlaanderen
Vorige clubs: sc Heerenveen

Naam: Ryan Donk
Huidige club: Club Brugge KV
Vorige clubs: RKC Waalwijk, AZ, West Bromwich Albion

Naam: Sherjill MacDonald
Huidige club:
KFC Germinal Beerschot
Vorige clubs: RSC Anderlecht, Heracles Almelo, Hamburger SV II, AGOVV Apeldoorn, West Bromwich Albion, Hereford United, KSV Roeselare


Bulgarije

Naam: Dustley Mulder
Huidige club:
Levski Sofia
Vorige clubs:
Excelsior, RKC Waalwijk

Naam:
Serginho Greene
Huidige club:
Levski Sofia
Vorige clubs:
HFC Haarlem, RKC Waalwijk, Feyenoord, Vitesse

Naam: Sjoerd Ars
Huidige club:
Levski Sofia
Vorige clubs:
De Graafschap, FC Omniworld, Go Ahead Eagles, RBC Roosendaal, FC Zwolle


Cyprus

Naam: Gregoor van Dijk
Huidige club:
AEK Larnaca
Vorige clubs: FC Groningen, Roda JC, FC Utrecht

Naam:
Kevin Hofland
Huidige club:
AEK Larnaca
Vorige clubs: Fortuna Sittard, PSV Eindhoven, VfL Wolfsburg, Feyenoord

Naam: Tim de Cler
Huidige club:
AEK Larnaca
Vorige clubs: Ajax, AZ, Feyenoord

Naam: Edwin Linssen
Huidige club:
AEK Larnaca
Vorige clubs: VVV-venlo, Helmond Sport, Roda JC, Fortuna Sittard

Naam:
Jeffrey Leiwakabessy
Huidige club: Anorthosis Famagusta
Vorige clubs: N.E.C. Nijmegen, Alemannia Aachen

Naam:
Civard Sprockel
Huidige club: Anorthosis Famagusta
Vorige clubs: Feyenoord, Excelsior, Vitesse

Naam:
Jurgen Colin
Huidige club: Anorthosis Famagusta
Vorige clubs: PSV Eindhoven, Racing Genk, NAC Breda, Norwich City, Ajax Amsterdam, Sporting Gijón, RKC Waalwijk


Denemarken

Naam: Tim Janssen
Huidige club: FC Midtylland
Vorige clubs: PSV Eindhoven, FC Zwolle, FC Eindhoven, RKC Waalwijk, N.E.C. Nijmegen, Esbjerg fB

Naam: Remco van der Schaaf
Huidige club: Randers FC
Vorige clubs: Vitesse, Fortuna Sittard, PSV Eindhoven, Vitesse, Burnley FC, Brøndby IF


Duitsland

Naam: Jeffrey Bruma
Huidige club: Hamburger SV (gehuurd van Chelsea)
Vorige clubs: Feyenoord, Leicester City, Chelsea

Naam: Roel Brouwers
Huidige club: Borussia Mönchengladbach
Vorige clubs: Roda JC, SC Paderborn 07

Naam: Maikel Aerts
Huidige club: Hertha BSC
Vorige clubs: FC Den Bosch, Germinal Beerschot, RBC Roosendaal, Feyenoord, Willem II

Naam: Paul Verhaegh
Huidige club: FC Augsburg
Vorige clubs:
AGOVV Apeldoorn, FC Den Bosch, Vitesse

Naam: Lorenzo Davids
Huidige club: FC Augsburg
Vorige clubs: Feyenoord, N.E.C. Nijmegen

Naam: Gibril Sankoh
Huidige club: FC Augsburg
Vorige clubs: Stormvogels Telstar, FC Groningen

Naam: Boy Waterman
Huidige club: Alemannia Aachen
Vorige clubs: sc Heerenveen, AZ Alkmaar, ADO Den Haag, Viking FK, De Graafschap

Naam: Anouar Hadouir
Huidige club: Alemannia Aachen
Vorige clubs: Willem II, Roda JC

Naam: Jules Reimerink
Huidige club: Energie Cottbus
Vorige clubs: FC Twente, Go Ahead Eagles


Engeland

Naam: Ronnie Stam
Huidige club: Wigan Athletic
Vorige clubs: NAC Breda, FC Twente

Naam: Michel Vorm
Huidige club: Swansea City
Vorige clubs: FC Den Bosch, FC Utrecht

Naam: Tim Krul
Huidige club: Newcastle United
Vorige clubs: ADO Den Haag, Falkirk

Naam: Dorus de Vries
Huidige club: Wolverhampton Wanderers
Vorige clubs: Stormvogels Telstar, ADO Den Haag, Dunfermline Athletic, Swansea City FC

Naam: Ferrie Bodde
Huidige club: Swansea City FC
Vorige clubs: ADO Den Haag

Naam: George Boateng
Huidige club: Nottingham Forest
Vorige clubs: Excelsior, Feyenoord, Coventry City, Aston Villa, Middlesbrough, Hull City, Skoda Xanthi

Naam: Marvin Emnes
Huidige club: Middlesbrough
Vorige clubs: Sparta Rotterdam, Swansea City FC

Naam: Kemy Agustien
Huidige club: Swansea City FC
Vorige clubs: Willem II, Roda JC, AZ Alkmaar, Birmingham City, RKC Waalwijk, Crystal Palace

Naam: Patrick van Aanholt
Huidige club: Chelsea
Vorige clubs: FC Den Bosch, PSV Eindhoven, Coventry City, Newcastle United, Leicester City

Naam: Roland Bergkamp
Huidige club: Brighton & Hove Albion FC
Vorige clubs: Excelsior

Naam: Shelton Martis
Huidige club: Doncaster Rovers FC
Vorige clubs: Excelsior, FC Eindhoven, Darlington FC, Hibernian FC, West Bromwich Albion, Scunthorpe United

Naam: Marcel Seip
Huidige club: Plymouth Argyle
Vorige clubs: BV Veendam, sc Heerenveen, Blackpool FC, Sheffield United, Charlton Athletic

Naam: Pim Balkestein
Huidige club: Brentford
Vorige clubs: sc Heerenveen, Ipswich Town

Naam: Stefan Stam
Huidige club: Yeovil Town FC
Vorige clubs: Eindhoven, Oldham Athletic, Hereford United


Hongarije

Naam: Mark Otten
Huidige club: Ferencváros
Vorige clubs: Excelsior, N.E.C. Nijmegen

Naam: Adnan Alisic
Huidige club: Debreceni VSC
Vorige clubs: FC Utrecht, FC Dordrecht, Excelsior

Naam: Kelvin Maynard
Hudige club: Kecskemeti TE
Vorige clubs: FC Volendam, SC Olhahense


Italië

Naam: Moestafa El Kabir
Huidige club: Cagliari Calcio
Vorige clubs: N.E.C. Nijmegen, Mjällby AIF

Naam: Maarten Stekelenburg
Huidige club: AS Roma
Vorige clubs: Ajax


Japan

Naam: Calvin Jong-A-Pin
Hudige club: Shimizu S-Pulse
Vorige clubs: FC Volendam, sc Heerenveen, Vitesse

Naam: Sander van Gessel
Hudige club: JEF United
Vorige clubs: FC Groningen, sc Heerenveen, NAC Breda, Sparta Rotterdam, FC Edmonton


Kazachstan

Naam: Kieran Bechan
Hudige club: FC Atyrau
Vorige clubs: Ajax, Sparta, FC Groningen, FC Den Bosch, Hércules Alicante, FC Emmen, Ermis Aradippou, SC Muaither

Naam: Sylvano Comvalius
Hudige club: FC Atyrau
Vorige clubs: FC Omniworld, Hamrun Spartans, Birkirkara FC, Stirling Albion FC, Al-Salmiya SC


Oostenrijk

Naam: David Mendes da Silva
Huidige club: Red Bull Salzburg
Vorige clubs:
Sparta Rotterdam, Ajax Amsterdam, NAC Breda, AZ Alkmaar

Naam: Luigi Bruins
Huidige club: Red Bull Salzburg
Vorige clubs: Excelsior, Feyenoord

Naam: Nacer Barazite
Huidige club: Austria Wien
Vorige clubs: N.E.C. Nijmegen, Arsenal, Derby County FC, Vitesse


Polen

Naam: Fred Benson
Huidige club: Lechia Gdansk
Vorige clubs: Vitesse, RKC Waalwijk, Shandong Luneng Taishan F.C.

Naam: Johan Voskamp
Huidige club: Śląsk Wrocław
Vorige clubs: Excelsior, RKC Waalwijk, Helmond Sport, Sparta Rotterdam

Naam: Kew Jaliens
Huidige club: Wisla Kraków
Vorige clubs: Sparta Rotterdam, Willem II, AZ Alkmaar

Naam: Michael Lamey
Huidige club: Wisla Kraków
Vorige clubs: RKC Waalwijk, PSV Eindhoven, AZ Alkmaar, FC Utrecht, MSV Duisburg, Arminia Bielefeld, Leicester City

Naam: Marciano Bruma
Huidige club:
Lech Poznan
Vorige clubs: Sparta Rotterdam, Barnsley FC, Willem II, Arka Gdynia

Naam: Koen van der Biezen
Huidige club: Cracovia Kraków
Vorige clubs: FC Den Bosch, Go Ahead Eagles

Naam: Hesdey Suart
Huidige club: Cracovia Kraków
Vorige clubs: Vitesse, Helmond Sport, AGOVV Apeldoorn


Portugal

Naam: Ricky van Wolfswinkel
Hudige club: Sporting Lissabon
Vorige clubs: Vitesse, FC Utrecht

Naam: Stijn Schaars
Hudige club: Sporting Lissabon
Vorige clubs: Vitesse, AZ Alkmaar


Roemenië

Naam: Moussa Kalisse
Huidige club:
FCM Târgu Mureş
Vorige clubs:
Sparta Rotterdam, FC Dordrecht


Rusland

Naam: Demy de Zeeuw
Hudige club: Spartak Moskou
Vorige clubs: Go Ahead Eagles, AZ, Ajax


Schotland

Naam: Glenn Loovens
Huidige club: Celtic FC
Vorige clubs: Feyenoord, Excelsior, De Graafschap, Cardiff City

Naam: Danny Buijs
Huidige club: Kilmarnock FC
Vorige clubs: Excelsior, FC Groningen, Feyenoord, ADO Den Haag

Naam: Nigel Hasselbaink
Huidige club: St. Mirren FC
Vorige clubs: Go Ahead Eagles, Hamilton FC

Naam: Jeroen Tesselaar
Huidige club: St. Mirren FC
Vorige clubs: SC Telstar

Naam: Timothy van de Meulen
Huidige club: Dundee United
Vorige clubs: Ajax Amsterdam, HFC Haarlem


Spanje

Naam: Hedwiges Maduro
Huidige club: Valencia CF
Vorige clubs: Ajax Amsterdam

Naam: Jonathan de Guzmán
Huidige club: RCD Mallorca
Vorige clubs: Feyenoord

Naam: Royston Drenthe
Huidige club: Real Madrid
Vorige clubs: Feyenoord, Hércules CF

Naam: Ruud van Nistelrooy
Huidige club: Málaga
Vorige clubs: FC Den Bosch, sc Heerenveen, PSV, Manchester United, Real Madrid, Hamburger SV

Naam: Joris Mathijsen
Huidige club: Málaga
Vorige clubs: Willem II, AZ, Hamburger SV

Naam: Jeffrey Sarpong
Huidige club: Real Sociedad
Vorige clubs: Ajax Amsterdam, N.E.C. Nijmegen


Turkije

Naam: Halil Çolak
Huidige club: Kasımpaşa SK
Vorige clubs:
FC Twente, SC Cambuur, Go Ahead Eagles

Naam: Sergio Zijler
Huidige club: Orduspor
Vorige clubs: FC Twente, Willem II, HNK Rijeka

Naam: Hursut Meric
Huidige club: Gençlerbirliği SK
Vorige clubs: ADO Den Haag

Naam: Nordin Amrabat
Huidige club: Kayserispor
Vorige clubs: FC Omniworld, VVV-Venlo, PSV Eindhoven


Verenigde Staten & Canada

Naam: Rein Baart
Huidige club: FC Edmonton
Vorige clubs: FC Oss, VVV-Venlo, Fortuna Sittard, N.E.C. Nijmegen

Naam: Ilja van Leerdam
Huidige club: FC Edmonton
Vorige clubs: Helmond Sport, De Graafschap, FC Eindhoven

Naam: Paul Matthijs
Huidige club: FC Edmonton
Vorige clubs: FC Groningen, AZ Alkmaar, BV Veendam

Naam: Danny Koevermans
Huidige club: Toronto FC
Vorige clubs: Sparta Rotterdam, AZ, PSV

Naam: Javier Martina
Huidige club: Toronto FC
Vorige clubs: Ajax Amsterdam, HFC Haarlem

Naam: Nick Soolsma
Huidige club: Toronto FC
Vorige clubs: HFC Haarlem


Zweden

Naam: Rachid Bouaouzan
Huidige club: Helsingborgs IF
Vorige clubs:
Sparta Rotterdam, Wigan Athletic, N.E.C. Nijmegen


Zwitserland

Naam: Daniël de Ridder
Huidige club: Grasshoppers FC
Vorige clubs: Ajax Amsterdam, Celta de Vigo, Birmingham City, Wigan Athletic, Hapoel Tel Aviv

Naam:
Michael Dingsdag
Huidige club: FC Sion
Vorige clubs: Vitesse, sc Heerenveen

Schietpartij VS: acht doden

Het Amerikaanse stadje Copley is zondag opgeschrikt door een moordpartij, waarbij acht mensen stierven. Politieagenten schoten een man dood, die eerder zeven mensen had vermoord op twee adressen. Dat meldden media in de Verenigde Staten op basis van verklaringen van de politie in de noordoostelijke staat Ohio.

Een van de slachtoffers was 11 jaar oud. Een persoon is in het ziekenhuis opgenomen met onbekende verwondingen. Een familieruzie zou de aanleiding zijn geweest voor de reeks moorden.

'Romero naar Sampdoria'

Sergio Romero lijkt te vertrekken naar Italië. Volgens Italiaanse media vertrekt de AZ-doelman naar Sampdoria dat vorig seizoen degradeerde naar de Serie B.

Behalve van Sampdoria is er ook interesse van Chievo Verona. Zij hopen de sluitpost te kunnen contracteren en verwachten een grotere kans te maken omdat de club uitkomt in de Serie A. Romero zou bij Chievo Verona de opvolger moeten worden van Stefano Sorrentino die hoogstwaarschijnlijk de overstap maakt naar Palermo.

ECB in spoedzitting bijeen om Italië

De Europese Centrale Bank heeft zondag telefonisch spoedberaad gehouden over de financiële crisis in Italië. Dat meldde een zegsman. Er wordt overlegd over een mogelijke aankoop van Italiaanse staatsobligaties om te voorkomen dat Italië bankroet gaat.

De aankoop van Italiaanse staatsobligaties zou een riskante stap zijn, maar kan helpen bij het omlaag brengen van de rente op de obligaties, die Italië de das om dreigt te doen. De Eurolanden proberen te voorkomen dat Italië afglijdt in een crisis zoals Griekenland, Ierland en Portugal, die noodleningen moesten krijgen, omdat ze niet langer geld konden lenen op de kapitaalmarkten.

Op een top die op 21 juli plaatsvond kwamen Europese leiders overeen het noodfonds voor landen die in de problemen zitten de mogelijkheid te geven staatsobligaties te kopen. Dit kan echter pas zodra de parlementen van de lidstaten de maatregel hebben geratificeerd. Dit duurt naar verwachting nog minimaal een maand.

De Italiaanse premier Silvio Berlusconi beloofde vrijdag de Italiaanse overheidsfinanciën in 2013 op orde te hebben en hervormingen door te voeren, waaronder een wijziging in de grondwet die de regering verplicht om de overheidsfinanciën op orde te houden. De Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Franse president Nicolas Sarkozy prezen de hervormingen die Rome wil doorvoeren, maar drongen ook aan op een 'volledige en snelle implementatie'.

Het hoofd van de Belgische centrale bank, Luc Coene, verklaarde dat de Nationale Bank van België (NBB) reeds Ierse en Portugese staatsobligaties heeft gekocht, maar nog geen Spaanse en Italiaanse. Daarmee impliceert de NBB dat deze landen meer maatregelen moeten treffen om de financiën op orde te krijgen.

Eerder zondag waren leden van de G20 al bijeengekomen om te overleggen over manieren de onrust in de markt te minimaliseren. Die onrust is onder andere het gevolg van de afwaardering van de Amerikaans kredietwaardigheid door Standard & Poor's.


ECB in spoedzitting bijeen om Italië (Foto: Novum)

Zoektocht naar vermiste duiker maandag verder

Een dregteam gaat maandag in de Oosterschelde verder zoeken naar de duikinstructeur die zondag vermist raakte. Dit meldt het Korps Landelijke Politiediensten zondag. De 55-jarige duiker uit het Belgische Oostmalle verdween zondag onder water nadat hij onwel was geworden.

De zoektocht werd zondagmiddag gestaakt, omdat er geen reële overlevingskans meer was voor de man. Hij was zondagochtend met een groep aan het duiken bij de Gorishoeksedijk bij Scherpenisse. Toen hij samen met een leerling boven kwam, raakte hij onwel en verdween weer onder water.

Later op de dag kwam er opnieuw een duiker in de problemen in de Oosterschelde. Rond 16.15 uur werd melding gemaakt van een duiker in nood tussen Zierikzee en de Zeelandbrug. Toen de kustwacht arriveerde bleek dat de man zelf aan de oppervlakte was gekomen en zijn reddingsvest had geactiveerd. Zwemmend wist hij de kant te bereiken waar hij door ambulancepersoneel is opgevangen.

Suu Kyi gaat politieke trip maken

Oppositieleidster Aung San Suu Kyi gaat volgende week ondanks waarschuwingen van het regime van Birma haar eerste politieke reis maken sinds haar huisarrest eind vorig jaar werd opgeheven. Een zegsman van Suu Kyi liet weten dat ze op 14 augustus een eendaagse reis naar de stad Bago op haar agenda heeft staan. Ze wil daar onder meer met politieke activisten spreken.

De staatstelevisie bekritiseerde het plan en waarschuwde voor toestanden zoals in 2003. Toen vielen knokploegen van het regime haar konvooi aan tijdens een bezoek aan het noorden. Daarbij vielen 70 doden. Suu Kyi werd toen opgepakt en kreeg huisarrest.

Suu Kyi gaat politieke trip maken
Suu Kyi gaat politieke trip maken (Foto: ANP)

Hockeyers winnen van België

De Nederlandse hockeyers hebben in een oefenwedstrijd in Boom met 4-2 van België gewonnen. Bij de rust was de stand 1-1. De Nederlandse doelpunten kwamen op naam van Robbert Kemperman, Bob de Voogd, Billy Bakker en Jeroen Hertzberger (strafbal).

Floris Evers, Jaap Stockmann, Sander de Wijn en Seve van Ass kwamen tegen de Belgen niet in actie. Oranje speelde het duel in voorbereiding op het Europees kampioenschap later deze maand in Duitsland. Nederland won dinsdag en donderdag van Argentinië.

Van Persie mist mogelijk interland

Bert van Marwijk moet waarschijnlijk op zoek naar een vervanger voorRobin van Persie. Van Persie speelde vandaag met Arsenal een oefenwedstrijd tegen Benfica, maar kreeg een flinke tackle te verwerken.

De blessure van Van Persie, die gisteren 28 werd, was in elk geval ernstig genoeg om gewisseld te worden in de rust. De aanvaller liep de blessure tien minuten voor rust op. De boze Van Persie moest zelfs nog in bedwang worden gehouden door zijn ploeggenoten.

Arsenal-trainer Arsène Wenger gaf op de site van de club ook aan dat hij niet weet hoe ernstig de blessure is. Maar de kans is groot dat Van Persie nu sowieso de wedstrijd tegen Engeland op Wembley woensdag laat schieten om zich goed voor te bereiden op het nieuwe seizoen.

Van Persie mist mogelijk interland (Foto: Pro Shots)

Foto's: Solar Weekend Festival Roermond

Relaxed, een gezellige sfeer, kleurrijk en enthousiaste artiesten: de omschrijving van het uitverkochte Solar weekend festival! Op 5, 6 en 7 augustus vond het festival plaats aan de Maasplassen in Roermond met artiesten zoals The Bloody Beetroots, The Subs, De Jeugd van Tegenwoordig, Beardyman, N-Type, Larry Heard, Chris Liebing en nog veel meer. Ondanks het niet altijd even goede weer was het festival weer een groot succes!

Roemeen steelt stapels maandverband

Het zit een Brabantse Roemeen niet mee. Uitkijkend op zware tijden heeft de 50-jarige man voor 80 euro aan maandverband gejat. Tot overmaat van ramp liep de beste man gistermiddag in Den Bosch tegen de lamp.

Mogelijk is de vrouw van de man maandenlang ongesteld. Om haar te helpen het rode vocht op te vangen, besloot hij zonder te betalen een enorme voorraad aan maandverband mee te nemen.

In de Helftheuvelpassage ging het echter mis: beveiligingspersoneel vatte hem in de kraag en droeg hem over aan de politie. Omdat hij de opgelegde boete van 400 euro niet direct kon betalen, mag de Roemeen de komende tijd mooi een poosje brommen.

Toshack nieuwe bondscoach Macedonië

John Toshack is aangesteld als nieuwe bondscoach van Macedonië. De 62-jarige Welshman is de opvolger van Mirsad Jonuz, die in juni werd ontslagen vanwege teleurstellende prestaties. "Toshack sprak de vurige wens uit om ons nationale team te leiden", zei bondsvoorzitter Hari Hadzi-Risteski.

Toshack stapte in september vorig jaar nog op als keuzeheer van Wales. Hij was in zijn lange carrière ook nog clubtrainer van onder meer Real Madrid, Sporting Lissabon, Besiktas en Real Sociedad.

Macedonië, dat in de kwalificatiecyclus voor het EK 2012 voorlaatste staat in groep B, wacht een zware klus om het WK 2014 te bereiken. Toshacks ploeg moet dan afrekenen met België, Kroatië, Schotland, Servië en Wales.

Rutten: "Ik ben geschrokken"

PSV liep vanmiddag, tijdens de eerste competitiewedstrijd tegen AZ (3-1), direct averij op. Na afloop van dit duel gaf trainer Fred Rutten onder meer toe geschrokken te zijn van het spel, dat zijn ploeg op de mat legde.

"Ik kan heel erg kort zijn," stelde Rutten op de persconferentie in het AFAS Stadion. "Ik kan er wel allemaal details bij halen, maar ik denk dat ik heel kort móet zijn. PSV is een club met de ambitie om kampioen te worden, met een team en een staf die dezelfde ambitie hebben. Als je op een dusdanige manier de wedstrijd aangaat, straalt het geen enkele ambitie uit om kampioen te worden. Daar ben ik van geschrokken en dat had ik niet verwacht."

Rutten was wel van mening dat AZ op dit moment verder is dan zijn eigen ploeg. Dat heeft zeer waarschnijnlijk ook te maken met het feit dat de Alkmaarder formatie al twee duels in het toernooi om de Europa League speelden. PSV had tot vandaag alleen oefenwedstrijden tegen onder meer Valencia en Bursaspor achter de rug.

Tot slot ging de oefenmeester ook nog even in op zijn basisopstelling. Orlando Engelaar werd op de plaats van Wilfred Bouma geposteerd. Daarnaast moest Erik Pieters het veld ruimen voor Abel Tamata. "Met een andere bezetting op het middenveld probeer je wat meer voetbal van achteruit te krijgen, met Engelaar. De keuze om vandaag voor Abel te kiezen was niet zo heel moeilijk, Erik is nog niet helemaal fit en heeft een vervelende voorbereiding gehad waarin hij weinig heeft getraind."

Britse politie roept op tot kalmte na rellen

De Britse autoriteiten hebben zondag opgeroepen tot kalmte nadat zaterdag in de wijk Tottenham, in het noorden van Londen, zeker driehonderd mensen de confrontatie met de politie waren aangegaan. De politie houdt sociale netwerksites in de gaten om een herhaling van het geweld te voorkomen.

Een in eerste instantie vreedzame betoging in de wijk liep uit op een ravage. De betogers eisten 'gerechtigheid' in de zaak van een 29-jarige man die donderdag werd doodgeschoten door de politie. Al snel ontaardde het protest in geweld. Een dubbeldekkerbus en politieauto's werden in brand gestoken en een warenhuis werd geplunderd. In totaal raakten 26 agenten gewond, van wie de meesten slechts lichtgewond. Er werden 48 arrestaties verricht.

Op sociale netwerksites gonsde het zondag van de geruchten over rellen in andere delen van de stad. De politie waarschuwde echter dat niet alles moet worden geloofd wat op internet staat. Agenten houden de websites in de gaten, maar zijn ook op straat actief.

"Agenten uit Tottenham zijn actief op straat en blijven daar. Ze werken samen met de gemeenschap om de rust te herstellen in het gebied", aldus politiechef Adrian Hanstock. "We hebben een plan in het geval we signalen krijgen van nieuw geweld of andere overtredingen en we zullen gepast optreden."

Het gebied waar de rellen plaatsvonden smeulde zondag nog na. De straten lagen bezaaid met stenen en langs de wegen lagen uitgebrande en omgetrapte afvalcontainers. Twee helikopters van de politie cirkelden boven de wijk en brandweerlieden waren nog steeds aan het nablussen. Glaszetters waren bezig om de gesneuvelde etalageruiten te vervangen.

Tottenham heeft een lange historie van onrust. De wijk was in 1985 het toneel van rellen die tot de heftigste in de Britste geschiedenis behoren, de zogeheten Broadwater Farm-rellen. De rellen legde de spanning tussen de Londense politie en de zwarte gemeenschap bloot. Sinds die tijd is de relatie tussen de bewoners van de wijk en de politie enigszins verbeterd, maar nog steeds heerst er veel wantrouwen.

Van den Brom: "Blij dat het erop zit"

Vitesse-trainer John van den Brom keerde zondagmiddag terug bij ADO Den Haag, de club waar hij vorig seizoen nog trainer was. De coach had gemengde gevoelens. De wedstrijd tussen ADO Den Haag en Vitesse eindigde in een doelpuntloos gelijkspel. Tegenover het ANP laat de trainer na afloop weten dat hij blij is dat de wedstrijd gespeeld is.

"Ik heb hier heel erg naar uitgekeken, maar ook heel erg tegenop gezien. Ik ben blij dat het er nu opzit," aldus Van den Brom. Ondanks dat de coach op een luid fluitconcert werd getrakteerd toen hij met zijn ploeg het veld betrad was Van den Brom te spreken over de fans in Den Haag. "ADO heeft er alles aan gedaan om dit goed te laten verlopen. De supporters hebben zich goed gedragen," meldde de coach.

Normaliter is Van den Brom zeer actief aan de zijlijn, maar dat was zondagmiddag anders. "Het was verstandig om dat vandaag zo te doen," oordeelde de trainer van Vitesse. "Ik heb op een iets andere manier gecoacht, maar dat was eenmalig."


Van den Brom werd wel goed ontvangen door ADO-mascotte Storky (Foto: Pro Shots)

S&P: 33% kans nieuwe afwaardering VS

Er is een kans van één op drie dat de kredietwaardigheid van de Verenigde Staten opnieuw wordt verlaagd als de situatie de komende zes tot 24 maanden verder achteruit gaat. Dat heeft de directeur van kredietbeoordelaar Standard & Poor's zondag gezegd.

John Chambers zei tegenover televisiezender ABC dat een nieuwe afwaardering mogelijk is, als de fiscale positie van de VS verder verslechterd of als de politieke impasse in het land zich verdiept. Chambers zei tevens dat 'stabilisatie en een eventuele vermindering' van de federale schuldenlast en meer consensus in Washington nodig zijn om de zogeheten 'Triple A-status' terug te krijgen.

S&P verlaagde vrijdag de kredietwaardigheid van de VS van AAA naar AA+. Het is de eerste keer dat een dergelijke afwaardering plaatsvond.

Alan Greenspan, het voormalige hoofd van de Federal Reserve, de Amerikaanse centrale bank, verwacht dat de beurzen verder zullen dalen als gevolg van het besluit van S&P. Greenspan voegde daar echter aan toe dat hij geen risico's ziet aan investeringen in de VS. Hoewel de afwaardering 'een zenuw heeft geraakt', denkt Greenspan niet dat de VS failliet kunnen gaan.

De adviseur van de Amerikaanse president Barack Obama, David Axelrod, zei dat de beslissing van S&P grotendeels te wijten is aan de wekenlange ruzies tussen de Democraten en de Republikeinen over het schuldenplafond. Hij hield politici, die het land failliet wilden laten gaan om hun zin te krijgen, verantwoordelijk voor de afwaardering.

[Bundesliga] Uitslagen speelronde 1

In de Duitse Bundesliga werd afgelopen weekend de eerste speelronde afgewerkt. Hieronder vind je alle uitslagen en andere statistieken.

Uitslagen:

Thuis Uit Uitslag
Borussia Dortmund Hamburger SV 3-1
Werder Bremen FC Kaiserslautern 2-0
Hannover 96 1899 Hoffenheim 2-1
1.FC Köln VFL Wolfsburg 0-3
FC Augsburg SC Freiburg 2-2
VFB Stuttgart FC Schalke 04 3-0
Hertha BSC 1.FC Nürnberg 0-1
FSV Mainz 05 Bayer Leverkusen 2-0
Bayern München Borussia Mönchengladbach 0-1

 Stand:

# Team G W G V P v-t
1 VfB Stuttgart 1 1 0 0 3 3-0
2 VfL Wolfsburg 1 1 0 0 3 3-0
3 Borussia Dortmund 1 1 0 0 3 3-1
4 FSV Mainz 05 1 1 0 0 3 2-0
5 Werder Bremen 1 1 0 0 3 2-0
6 Hannover 96 1 1 0 0 3 2-1
7 1. FC Nürnberg 1 1 0 0 3 1-0
8 Borussia Mönchengladbach 1 1 0 0 3 1-0
9 FC Augsburg 1 0 1 0 1 2-2
10 SC Freiburg 1 0 1 0 1 2-2
11 1899 Hoffenheim 1 0 0 1 0 1-2
12 Bayern München 1 0 0 1 0 0-1
13 Hertha BSC 1 0 0 1 0 0-1
14 Hamburger SV 1 0 0 1 0 1-3
15 1. FC Kaiserslautern 1 0 0 1 0 0-2
16 Bayer Leverkusen 1 0 0 1 0 0-2
17 1. FC Köln 1 0 0 1 0 0-3
18 Schalke 04 1 0 0 1 0 0-3

Topscorers:

# speler club goals
1 Rosenberg Werder Bremen 2
1 Helmes VfL Wolfsburg 2
1 Mölders FC Augsburg 2
1 Grosskreutz Borussia Dortmund 2

Programma volgende speelronde:

Thuis Uit
FC Schalke 04 1.FC Köln
Hamburger SV Hertha BSC
1.FC Nürnberg Hannover 96
SC Freiburg FSV Mainz 05
1899 Hoffenheim Borussia Dortmund
VFL Wolfsburg Bayern München
Borussia Mönchengladbach VFB Stuttgart
FC Kaiserslautern FC Augsburg
Bayer Leverkusen Werder Bremen

Pieters: "Moet keuze trainer accepteren"

Erik Pieters stond tot zijn eigen verbazing niet in de basis bij PSV in de seizoensopening tegen AZ (3-1 verlies). Abel Tamata kreeg de voorkeur als linksback.

"Ik voel me fit en wilde spelen," zei hij na afloop tegen de verzamelde pers. "Het is de keuze van de trainer en die moet ik accepteren. Het is sowieso moeilijk om op de bank te zitten. Je voelt je dan machteloos, zeker als het minder gaat."

"De trainer heeft in de voorbereiding veel gewisseld," vervolgde de international. "Nu maakte hij de keuze om mij en Bouma op de bank te zetten. Dat heeft vandaag misschien verkeerd uitgepakt, maar achteraf is altijd makkelijk praten."

Pieters kwam in de rust in de ploeg voor Tamata en maakte evenals zijn teamgenoten geen overtuigende indruk. "AZ bepaalde het spel, maar kreeg eigenlijk ook maar één uitgespeelde kans. Wij spelen niet goed, maar krijgen via Gini (Wijnaldum, red.) wel twee open kansen. Gelukkig maken we vlak voor rust de 2-1. Het was verder steeds net niet. Het was overduidelijk niet goed. We moeten niet de kop laten zakken. We weten wat niet goed genoeg was. Daar moeten we hard aan werken."

'Navy SEALs waren op reddingsmissie'

De Amerikaanse militairen die in de nacht van vrijdag op zaterdag met hun Chinook-helikopter neerstortten in de Afghaanse provincie Wardak waren op een reddingsmissie. Dat hebben twee Amerikaanse regeringsfunctionarissen zondag gezegd. De Navy SEALs waren uitgerukt om steun te verlenen aan twee eenheden van het Amerikaanse leger, de zogeheten Rangers, die onder vuur werden genomen door opstandelingen.

De Navy SEALs hadden de aanvallers teruggedrongen en de reddingsmissie afgerond. Ze stonden op het punt weg te vliegen met hun helikopter toen deze werd beschoten. De crash heeft dertig Amerikaanse militairen, onder wie 22 leden van het roemruchte Navy SEAL Team Six, zeven Afghaanse commando's en een tolk het leven gekost. Niet eerder zijn bij Navy SEAL Team Six zo veel mensen tegelijk om het leven gekomen.

De NAVO is zondag begonnen met het veiligstellen van de resten van de helikopter, terwijl Afghaanse en Amerikaanse militairen in het gebied van de crash de strijd aanbonden met opstandelingen. "Er is een klein aantal gevechtsmomenten geweest in hetzelfde gebied waar gisteren (zaterdag, red.) de helikopter neerstortte. Deze gevechten hebben echter niet plaatsgevonden in de directe omgeving van de crash", aldus de NAVO in een verklaring.

Waarom Bobby Kotick in een film speelt

Bobby Kotick, CEO van Activision Blizzard, is misschien wel de meest gehate man in de gamesindustrie. Ondanks dat is hij erg goed in zijn werk, want zijn bedrijf is de grootste gamesuitgever ooit. Zo goed, dat hij zelfs overtuigend de rol van teameigenaar speelt in de film Moneyball, met onder andere Brad Pitt. Maar hoe is dit balletje gaan rollen?

Kennelijk kent Kotick de regisseur van de film, Bennett Miller. Kotick heeft Reuters verteld hoe de vork in de steel zit:

“We were having dinner and Bennett was talking about Moneyball and he asked me a little bit about an owner’s psychology and what an owner would be like. I started reading the script and I said, I really think the words don’t capture how an owner would react to this part of the conversation.  I also loved Michael Lewis’ book Moneyball . We were having this back and forth and Bennett said ‘why don’t you do it? It would make the role very authentic.’ And I said, ‘I will, but only if you made my Call of Duty endowment movie.’”

Kotick, immer de zakenman, wist hier natuurlijk een slaatje uit te slaan. De Call of Duty Endowment is een non-profitorganisatie die veteranen helpt te herintegreren in de samenleving. Volgens Kotick blijft het bij dit kleine rolletje: "I don't get a credit and you'll never see me acting again."

Sørensen langer bij Saxo Bank

Nicki Sørensen heeft zijn contract bij Saxo Bank met twee jaar verlengd tot eind 2013. De Deen is sinds 2001 aan de ploeg en diens voorganger CSC verbonden.

"Ik voel me tot op heden uitstekend op mijn plaats bij dit team. Eerlijk gezegd zie ik mezelf niet voor een andere ploeg uitkomen. Ik ben trots dat ik al elf seizoenen voor Saxo Bank actief ben. De komende twee jaar zullen ook weer te gek worden," zo zei de viervoudig Deens kampioen.

Ruiz: "Tottenham Hotspur is mooie club"

De geruchten omtrent een vertrek van Bryan Ruiz bij FC Twente worden steeds hardnekkiger. Eerder deze week toonde Tottenham Hotspur namelijk belangstelling voor de Costa Ricaan, die inmiddels heeft aangegeven graag naar Engeland te willen.

"Tottenham Hotspur heeft twee dagen geleden contact gezocht met mijn management", liet Ruiz na afloop van de gewonnen wedstrijd tegen NAC Breda (1-0) weten. "Het is een heel mooie club en een stap vooruit. De komende tijd is het afwachten hoe het verder gaat lopen."

Ruiz heeft over belangstelling zeker niet te klagen. Zo waren er al ploegen uit Zuid- en Oost-Europa, die de aanvaller in wilde lijven.

'Middlesbrough toont interesse in Engelaar'

PSV moet rekening gaan houden met een mogelijk vertrek van Orlando Engelaar. Na afloop van de wedstrijd tegen AZ (1-3) bevestigde de voetballer dat Middlesbrough interesse heeft getoond. Daarnaast is er een onbekende club uit de Premier League, die achter de 31-jarige Rotterdammer aanzit.

"Ik ben op de hoogte en sta er voor open", reageerde Engelaar op de geruchten rondom Middlesbrough. De Engelse formatie heeft zich nog niet bij technisch directeur Marcel Brands gemeld. Het kamp van de middenvelder, die vandaag als verdediger werd ingezet, is er vrijwel zeker van dat de ploeg de vraagprijs, ongeveer twee miljoen euro, kan betalen.

Engelaar werd voor de start van het seizoen 2009/2010 overgenomen van het Duitse Schalke 04. Sindsdien speelde hij 59 competitiewedstrijden in Eindhoven en trof daarin vier keer doel.


'Middlesbrough toont interesse in Engelaar' (Foto: Pro Shots)

'Neymar in december naar Real Madrid'

De Braziliaanse aanvaller Neymar verkast in december van Santos naar Real Madrid. De clubs hebben een akkoord bereikt over de transfer, meldt de Spaanse sportkrant Marca.

Met de winterse transfer voldoet Real aan de wens van Santos en Neymar om in december met zijn huidige werkgever nog mee te doen aan het WK voor clubteams. Na afloop van dat toernooi zou de 19-jarige aanvaller naar Spanje vertrekken.

Neymar, die in eigen land wordt vergeleken met Pelé, staat sinds zijn doorbraak in 2009 volop in de belangstelling van Europese topclubs. Ook Chelsea zou in zijn diensten geïnteresseerd zijn. De negenvoudig Braziliaans international scoorde in 69 wedstrijden voor Santos dertig keer.


'Neymar in december naar Real Madrid' (Foto: Novum)

De Boer: "Vooral in tweede helft erg goed"

Ajax won vanmiddag zijn eerste competitieduel met 4-1 bij De Graafschap. Trainer Frank de Boer was redelijk tevreden. Ajax kwam eerst nog wel op achterstand, nadat Ted van de Pavert De Graafschap op voorsprong zette. Vervolgens stelde Ajax echter orde op zaken en liep het uiteindelijk naar een eenvoudige 1-4 overwinning. De Boer ziet nog wel verbeterpunten voor de Amsterdammers, maar was wel tevreden.

"We wilden een signaal afgeven en dat hebben we gedaan," aldus de oefenmeester tegenover de aanwezige pers. "We hadden alleen nog vaker kunnen en misschien wel moeten scoren. Maar mij hoor je echt niet klagen."

Herlings tweede in GP van Tsjechië

Motorcrosser jeffrey Herlings is bij de Grote Prijs van Tsjechië in beide manches als tweede geëindigd. De jonge Brabander moest zijn grote rivaal Ken Roczen uit Duitsland twee keer voor laten gaan.

In de eerste manche was het verschil groot, maar in de tweede manche bleef Herlings binnen een seconde van de winnaar. Dit was echter niet genoeg om Rozen te kunnen kloppen. In het WK liep de Duitser net als Herlings 16 jaar oud, zes punten uit en heeft nu een voorsprong van 27 punten.

In de MX1 ging de zege naar de Belg Clement Desalle. hij werd in de eerste manche tweede achter de Italiaanse wereldkampioen Antonio Cairoli en won de tweede race. In de WK-stand heeft  Cairoli echter een voorsprong van 48 punten. 


Herlings in actie in Tsjechië (Foto: Pro Shots)

Zeven auto's op A13 beschoten

Bij zeven auto's is zondagmiddag op de A13 de achterruit geschoten. Daarbij raakte niemand gewond, meldt het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD). Het gaat vermoedelijk om schoten met een luchtbuks.

Aan het einde van de middag kwamen bij de politie meldingen binnen van automobilisten die op de A13 van Rotterdam naar Den Haag na een harde knal hun achterruit versplinterd zagen. Vooralsnog staat het aantal gevallen op zeven. De politie onderzoekt de zaak.

Op hol geslagen paarden vernielen auto

Een auto is zondag volledig vernield door twee op hol geslagen paarden. De koetsier, die de koets bereed, kneusde een enkel, meldt de Zeeuwse politie. Een van de twee paarden liep een vleeswond aan de borst op.

De vierwielige koets reed rond 16.30 uur op de Liniedijk in Hulst toen de twee Friese paarden door onbekende oorzaak op hol sloegen. De 54-jarige koetsier uit het Belgische Meerdonk en de bijrijdster sprongen van de koets af.

De paarden gingen er in volle galop vandoor, met de koets achter zich aan. De dieren kwamen in botsing met een tegemoetkomende auto. De 43-jarige bestuurder uit Terneuzen bleef ongedeerd, maar de auto raakte volledig vernield.

Duitse kerncentrale stilgelegd

De kerncentrale Brokdorf in de Noord-Duitse deelstaat Sleeswijk-Holstein is zondag na een incident stilgelegd. De transformators waarover de opgewekte stroom in de centrale op het elektriciteitsnet wordt geleid, schakelden zich in de middag om nog onbekende reden uit. Kort hierna legde eigenaar E.on de reactor stil.

Dat meldde het regionale ministerie van Justitie in Kiel. Volgens een zegsvrouw van E.on is er geen probleem in het nucleaire deel van de centrale. Die was op 20 juli weer opgestart na de jaarlijkse controle waarbij geen problemen waren geconstateerd.

Kamerlid Peters dubt nog over stappen tegen HP/De Tijd

GroenLinks-Kamerlid Mariko Peters heeft nog geen knoop doorgehakt over het nemen van juridische stappen tegen HP/De Tijd. Dat blad publiceerde woensdag een verhaal waarin zij wordt beschuldig van betrokkenheid bij kinderontvoering en belangenverstrengeling. In een korte verklaring liet Peters diezelfde dag weten dat er niets van het stuk klopt en dat zij zich bezint op eventuele juridische stappen.

Een woordvoerder van GroenLinks meldt zondag dat het beraden vijf dagen later nog steeds gaande is. Onduidelijk blijft op grond waarvan eventuele juridische stappen genomen worden en op grond van welke afwegingen hier wel of niet toe wordt besloten.

"Peters en haar partner beraden zich. Meer kan ik er op dit moment niet over zeggen", zegt de woordvoerder, die verder niet op de kwestie wil ingaan. Onduidelijk is ook of er nog een andere verklaring van Peters of van fractievoorzitter Jolande Sap volgt.

In het stuk in HP/de Tijd wordt Robert Kluijver, de partner van Peters, beschuldigd van het ontvoeren van zijn eigen kinderen. Drie kinderen uit zijn eerdere huwelijk zouden al maanden in de woning van Peters en haar partner verblijven. De in Groot-Brittannië wonende moeder zou ze terug willen.

Daarnaast zou Peters zou zich ook schuldig hebben gemaakt aan vriendjespolitiek. Toen ze als diplomate in de Afghaanse hoofdstad Kabul werkte, kreeg ze volgens het blad een relatie met haar huidige partner. Zijn organisatie vroeg in 2005 subsidie aan bij het Prins Claus Fonds. Het fonds zou de ambassade in Kabul vervolgens om advies hebben gevraagd. Peters hielp hem hierbij, waarna er 38 duizend euro subsidie werd verstrekt.

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken onderzoekt de mogelijke belangenverstrengeling. Overigens staat Kluijver in het bestand van externe deskundigen die door datzelfde ministerie worden ingehuurd, zo meldde Novum Nieuws vrijdag. De woordvoerder wilde niet zeggen of het departement van zijn diensten gebruikmaakt. Of het onderzoek gevolgen heeft voor Kluijvers mogelijke werkzaamheden voor het ministerie, kon de woordvoerder van Buitenlandse Zaken ook niet zeggen.


GroenLinks dubt nog over stappen tegen HP/De Tijd (Foto: Novum)

Lieberman: verbreek banden met Palestijnen

De Palestijnse Autoriteit is uit op een 'ongekend bloedbad' als ze volgende maand de Verenigde Naties gaat vragen om erkenning van de Palestijnse onafhankelijkheid. Dat heeft de Israëlische minister van buitenlandse zaken Avigdor Lieberman zondag gezegd. Hij riep Israël dan ook op de banden met de Palestijnse regering te verbreken.

"Ze zeggen dat ze geen geweld willen gebruiken, maar de Palestijnse Autoriteit is uit op ongekend bloedvergieten", aldus de woordvoerder van Lieberman. "Ze gaan een golf van mensen sturen om wegversperringen te bestormen. Israël zou alle banden moeten doorsnijden."

Lieberman leverde geen bewijzen voor zijn beschuldiging, maar volgens zijn woordvoerder baseerde hij zich op informatie van de inlichtingendiensten en openbare verklaringen van Palestijnse regeringsfunctionarissen.

De woordvoerder van de Palestijnse regering Ghassan Khatib ontkende dat de Palestijnen zich opmaken voor het gebruik van geweld. "Deze Israëlische voorspelling van geweld is niet waar. Israël probeert een verkeerd beeld te schetsen van wat er in september zal gebeuren", aldus Khatib.

Uit een rapport van het Israëlische parlement dat vorige week verscheen bleek dat een geweldsuitbarsting onwaarschijnlijk is, omdat de Palestijnen dit als contraproductief zouden beschouwen. Wel bleek uit het rapport dat massale vreedzame demonstraties te verwachten zijn.


Lieberman: verbreek banden met Palestijnen (Foto: Novum)

Siem de Jong loopt blessure op

Ajax-middenvelder Siem de Jong is niet ongeschonden uit de wedstrijd tegen De Graafschap gekomen. De Jong liep een blessure op aan zijn rug.

Met Ajax kende De Jong een relatief eenvoudige middag op De Vijverberg. Na een 1-0 achterstand wisten de Ajacieden snel orde op zaken te stellen en won de landskampioen met 1-4. Siem de Jong speelde een onopvallende wedstrijd, maar miste wel een strafschop bij een 1-2 stand.

"4-1 gewonnen, maar slecht van mijn penalty!", laat De Jong weten via Twitter na de wedstrijd. Hoe het ervoor staat met zijn blessure, kon hij nog niet zeggen. "Hopelijk valt het mee met mijn rug, kon moeilijk ademen.

De middenvelder werd in de tweede helft naar de kant gehaald door trainer Frank de Boer. Hoe ernstig de blessure is en hoe lang De Jong eruit ligt is nog niet duidelijk. Door de overwinning gaat Ajax voorlopig aan de leiding in de Eredivisie.

Uitslagen Eredivisie speelronde 1

Dit weekend is de Eredivisie weer van start gegaan. De eerste leider is landskampioen Ajax, dat met 1-4 bij De Graafschap wist te winnen. Kampioenskandidaat PSV verspeelde direct de eerste punten door een 3-1 nederlaag bij AZ. FC Twente had veel moeite met NAC, maar wist toch met 0-1 te winnen in Breda.

AZ is het nieuwe seizoen goed begonnen met een 3-1 zege op PSV. De wedstrijd was vooral in de eerste helft aantrekkelijk, waarin beide ploegen genoeg kansen kregen op doelpunten. AZ wist via Martens en Viergever op een 2-0 voorsprong te komen, maar zag Mertens vlak voor rust de aansluitingstreffer scoren.

Na rust was PSV beter dan AZ, maar wist nauwelijks uitgespeelde kansten te creëren. De Alkmaarders wisten zelfs nog te scoren na een counter. De nieuwe aanwist Altidore gooide de wedstrijd in het slot.

Roda JC Kerkrade heeft een knappe zege geboekt tegen FC Groningen. De ploeg kwam al snel met 10 man te staan na een rode kaart voor Vormer en de daarop volgende penalty werd benut door Bacuna. Voor en na rust kregen de Noordelingen nog genoeg kansen om te scoren, maar telkens werd er gefaald in de afronding of gestuit op doelman Tyton.

Toen de Groningse storm was gaan liggen besloot Roda te gaan aanvallen. Dit leverde een kwartier voor tijd prompt de gelijkmaker op via Fledderus. Drie minuten voor tijd wist Malki zelfs de 2-1 binnen te glijden en wist Roda daarmee de eerste winst in een openingsduel in 6 jaar te bezorgen.

ADO Den Haag - Vitesse was vooral vooraf een beladen duel. Vitesse-coach John van den Brom mocht in de eerste wedstrijd direct op bezoek bij zijn oude club ADO Den Haag en werd daar ontvangen met een groot fluitconcert van de tribune.

In de wedstrijd zelf werd er niet gescoord, al hadden beide clubs wel genoeg kansen. De grootste voor ADO kwam op naam van Toornstra, die op de paal kopte. Voor Vitesse wist spits Bony een grote kans om zeep te helpen.

Uitslagen:

Thuis Uit Uitslag
Excelsior Feyenoord 0-2
Roda JC Kerkrade FC Groningen 2-1
sc Heerenveen N.E.C. Nijmegen 2-2
RKC Waalwijk Heracles Almelo 2-2
VVV-Venlo FC Utrecht 0-0
AZ PSV 3-1
De Graafschap Ajax 1-4
ADO Den Haag Vitesse 0-0
NAC Breda FC Twente 0-1

Stand:

# Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Goals
1 Ajax 1 1 0 0 3 4-1
2 AZ 1 1 0 0 3 3-1
3 Feyenoord 1 1 0 0 3 2-0
4 Roda JC Kerkrade 1 1 0 0 3 2-1
5 FC Twente 1 1 0 0 3 1-0
6 Heracles Almelo 1 0 1 0 1 2-2
7 sc Heerenveen 1 0 1 0 1 2-2
8 N.E.C. Nijmegen 1 0 1 0 1 2-2
9 RKC Waalwijk 1 0 1 0 1 2-2
10 ADO Den Haag 1 0 1 0 1 0-0
11 FC Utrecht 1 0 1 0 1 0-0
12 Vitesse 1 0 1 0 1 0-0
13 VVV-Venlo 1 0 1 0 1 0-0
14 FC Groningen 1 0 0 1 0 1-2
15 NAC Breda 1 0 0 1 0 0-1
16 PSV 1 0 0 1 0 1-3
17 Excelsior 1 0 0 1 0 0-2
18 De Graafschap 1 0 0 1 0 1-4


Miralem Sulejmani is topscorer met twee (nee niet drie) goals. (Foto: Pro Shots)

Klik hier voor alle statistieken uit de Eredivisie.

Klik hier voor alle statistieken uit de Jupiler League.

Hamstringblessure Vitesse-doelman Room

Vitesse lijkt voorlopig niet over doelman Eloy Room te kunnen beschikken. Vanmiddag tijdens de competitiewedstrijd tegen ADO Den Haag moest Room het veld na twintig minuten verlaten met een hamstringblessure.

"Eloy voelde een steek in zijn hamstring. Ik denk dat we hem voorlopig wel even kwijt zijn, maar dat moet later blijken," aldus de coach van Vitesse, John van den Brom.

De 19-jarige Est Marko Meerits, die Room vanmiddag verving, zal voorlopig het doel verdedigen bij de club uit Arnhem. Piet Velthuizen is nog niet speelgerechtigd.

Bijlmerflat deels ontruimd vanwege gaslek

Vier woningen in een flat in Amsterdam-Zuidoost zijn zondagmiddag ontruimd vanwege een gaslek. Het lek deed zich voor in een leegstaande woning in de flat Kleiburg. Nadat de hoofdgaskraan was afgesloten en de woning geventileerd was konden de geëvacueerde bewoners weer naar huis, meldt de brandweer.

Het gaslek is vermoedelijk ontstaan door koperdieven die een stuk van de leiding meenamen. Helaas voor hen betrof het geen leiding van koper maar van staal.

Uitslag NAC Breda- FC Twente

Om half vijf begon in Breda de competitiewedstrijd tussen NAC Breda en FC twente. Hieronder vind je de uitslag.

NAC Breda

0 - 1

FC Twente


   27' Janko (pen)
 
 Gele kaart: , Tiendalli, Janssen, (FC Twente)
 
Stadion: Rat Verlegh Stadion, Breda
Toeschouwers: 16.750
Arbiter: Makkelie
 
Opstelling:   Opstelling:
Ten Rouwelaar
Koenders
Luijckx
Buijs (Bayram/87)
Gorter
Gudelj (Kolk/68)
Bonevacia
Schilder
Jozefzoon (Schalk/ 69)
Amoah
Lurling
  Boschker
Cornelisse
Wisgerhof
Bengtsson
Tiendalli
Brama
De Jong
Janssen
Ruiz (Landzaat/76)
Janko (Bajrami/66)
Berghuis

FC Twente wint in Breda van NAC (Foto: Pro Shots)

Martens voelt zich prettig op 'tien'

Maarten Martens scoorde vanmiddag de openingsgoal van zijn club AZ tegen PSV. De Belg speelt in het nieuwe seizoen op de nummer tien-positie en voelt zich daar goed bij.

"De 'tien' moet normaal gesproken veel goals meepikken en daar houd ik ook van", stelt hij tegen Novum Nieuws. Martens stond voorheen op links, maar 'daar ben je bij ons meer afhankelijk van hoe het spel verloopt'.

Dankzij het vertrek van Stijn Schaars is het middenveld omgegooid, legt Martens uit. "Elm is daardoor op zijn favoriete positie komen te staan en Wernbloom is de stofzuiger daarachter. Daar komt nog bij dat Brett Holman naar links is gekomen en zich daar veel vrijer voelt dan aan de rechterkant."

Dat laatste kan de Australiër beamen. "Ik kan daar gewoon mijn ding doen en de trainer geeft me de vrijheid om te voetballen. Ik voel me fijn aan de linkerkant."

Koe Yvonne denkt dat ze een hert is

Honderden dierenliefhebbers zijn vandaag afgereisd naar de Duitse deelstaat Beieren om daar ene Yvonne van een gewisse dood te redden. De koe is er namelijk van overtuigd dat ze een hert is.

De van oorsprong Oostenrijkse Yvonne werd onlangs verkocht aan een Duitse worstendraaier. Eenmaal in Duitsland aangekomen wist ze te ontsnappen. Niets werd meer van haar vernomen tot ze een maand later werd gespot tussen een kudde damherten.

Nu, tien maanden later, hebben tientallen mensen Yvonne al gespot en hebben jagers toestemming gekregen om de schizofrene koe dood te schieten. Het dier zou namelijk een gevaar zijn voor de omgeving.

Nadat Oostenrijkse media het bijzondere verhaal hadden opgepikt, besloot een Oostenrijke miljonair de slager geld te geven om Yvonne te kopen. Hoewel het ook hem niet lukte de koe te vangen, zijn jagers nog steeds gemachtigd Yvonne neer te schieten.

De stinkend rijke Michael Aufhauser heeft zelfs een familielid van de koe en haar kalf gebruikt om Yvonne uit het bos te lokken, maar ook dat mocht niet baten. Na een oproepje in een laatste poging het 'hert' te redden, zijn nu honderden mensen de bossen ingegaan om haar te vangen. Tot nu toe nog altijd zonder succes.

Uitslag Manchester United - Manchester City

Manchester United heeft de Community Shield, de Engelse Super Cup, gewonnen van aartsrivaal Manchester City. Op Wembley werd het 3-2 voor de kampioen, nadat bekerwinnaar City bij rust nog met 2-0 voor stond. De beslissende goal kwam in de blessuretijd van Nani die na een snelle uitbraak zijn tweede goal maakte.

Voor rust was United lang de betere ploeg in de Manchester derby. Toch kwamen de Citizens, met Nigel de Jong in de basis, via Joleon Lescott op voorsprong en met een fraai afstandsschot verschalkte Edin Dzeko in de blessuretijd van de eerste helft de nieuwe United-doelman David de Gea.

In de tweede helft moest United dus komen en dat deden de Red Devils dan ook. Eerst tikte Chris Smalling de aansluitingstreffer binnen, even later maakte Nani na een individuele actie gelijk. De Portugees profiteerde in de slotfase van een verdedigingsfout van City en omspeelde doelman Joe Hart voor de 3-2.

Rodríguez wint Ronde van Burgos

Joaquim Rodríguez heeft de Ronde van Burgos op zijn naam geschreven. Zijn leidende positie kwam vandaag in de slorit niet meer in gevaar.

De slotrit, met daarin vijf beklimmingen en de finish op een col van de buitencategorie, ging naar Mikel Landa. De 21-jarige Spanjaard van Euskaltel sprong in de slotfase van de klim naar de finish weg. Landa zag zijn landgenoot  Juan José Cobo nog aanhaken, maar liet zich zijn eerste zege als prof niet ontnemen. Op twaalf seconden achterstand, maar voor al zijn concurrenten, kwam Rodríguez als derde over de finish.

Rodríguez wint Ronde van Burgos (Foto: Pro Shots)

Bent meldt zich af voor oefenduel met Oranje

Darren Bent is woensdagavond niet van de partij in de vriendschappelijke wedstrijd van Engeland tegen Nederland. De 27-jarige spits van Aston Villa heeft zich afgemeld met een schouderblessure, meldt hij via Twitter. "Mijn schouder zit me toch nog wel dwars. Ik wil helemaal fit zijn voor de start van het nieuwe seizoen." De Premier League opent volgend weekeinde.

Bent heeft tien interlands achter zijn naam staan, waarin hij drie keer scoorde. De aanvaller staat sinds begin van dit jaar onder contract bij Aston Villa, dat hem overnam van Sunderland. Bent speelde eerder ook nog voor Tottenham Hotspur, Charlton Athletic en Ipswich Town.

Het oefenduel wordt woensdag gespeeld op Wembley. De laatste ontmoeting tussen Engeland en Nederland eindigde twee jaar terug in de Arena in 2-2.


Bent meldt zich af voor oefenduel met Oranje (Foto: Novum)

Boor Noord-Zuidlijn bereikt Ceintuurbaan

Een van de machines die in Amsterdam de tunnelbuis voor de Noord-Zuidlijn aanleggen, heeft zondag het station bij de Ceintuurbaan bereikt. Molly, zoals de machine heet, bereikte het station in De Pijp zondag rond 13.00 uur. Dat meldt de gemeente.

Molly startte op 19 mei met de graafwerkzaamheden vanaf het Scheldeplein. In tachtig dagen werd de 944 meter lange tunnel gegraven. Hierbij zijn geen noemenswaardige problemen geweest.

Met gemiddeld 11,8 meter per dag was was Molly sneller dan de boren Gravin en Noortje, die de tunnels tussen Damrak en station Rokin boorden.

In september wordt het lastige traject tussen het station Ceintuurbaan en het station Vijzelgracht gegraven. Dit is een lastig traject, onder meer vanwege de grondomstandigheden en de beperkte ruimte in het smalle station.


Boor Noord-Zuidlijn bereikt Ceintuurbaan (Foto: Novum)

Uitslag Sparta - Fortuna Sittard

Sparta Rotterdam heeft in de Eerste Divisie met 1-0 gewonnen van Fortuna Sittard. De enige treffer in het stevige duel viel na dertien minuten. Toen benutte Toni Varela een strafschop. Scheidsrechter Allard Lindhout had zijn handen vol aan de wedstrijd in Rotterdam. Hij gaf Fortuna zeven gele kaarten, Sparta kreeg slechts één prent.

Door de zege schaart Sparta zich bij FC Eindhoven, FC Oss, Willem II, MVV Maastricht en Go Ahead Eagles als clubs die de eerste speelronde van de Jupiler League winnend afsloten. Morgen volgt er nog een duel in de eerste speelronde. Dan ontvangt AGOVV Apeldoorn SC Cambuur.

Prinny in Cave Story 3D

Cave Story, een Metroidvania retro-game die nog steeds gratis beschikbaar is voor Windows, wordt geremaked op 3DS. Naast nieuwe graphics wordt nu bekendgemaakt dat een aantal levels van het spel zijn uitgebreid en dat Prinny waarschijnlijk een cameo maakt.

Producent Jack Niida heeft in een interview met Siliconera niet ronduit bevestigd dat de d00d!-spuwende pinguïn met duivelsvleugeltjes erin zit, "You can probably expect our most popular character in there. Aside from that, you might see him as an item, as well." Prinny is echter NIS's meest populaire personage en hij verscheen al eerder in artwork van het spel.

Kunnen fans die de game al hebben gespeeld nog meer extra's verwachten? "For the old time fans of Cave Story, there aren’t brand new stages, but what we did for these stages is we expanded it. So, there is more to it than there was before. There are new areas to explore, long time fans will definitely see the difference. Daisuke Amaya spent a long time creating this game and everything has been tweaked to fit the latest console."

Helaas kunnen we de game in zijn orginele pixel-stijl niet op de remake verwachten, volgens Niida was er namelijk geen ruimte meer over, "That's one thing we were talking about too," gaf hij toe, "but the problem was the amount of space on the card size. We sort of squeezed everything in and at this point we don't have enough space for it."

Als alles goed gaat zal Cave Story 3D 25 november in Europa uitkomen.

prinny

Olympische nominatie Van Houts

Bij het Europees kampioenschap mountainbiken in Slowakije heeft Rudi van Houts een olympische nomninatie bemachtigd. Hij werd vijfde terwijl een plek bij de beste acht voldoende was voor een nominatie.

Volgend jaar moet de Nederlands kampioen vormbehoud tonen om daadwerkelijk mee te mogen doen aan de Olympische Spelen in Londen. "Ik had echt een superdag. Ik kon met de absolute top mee en liet veel grote namen achter me," zo zei Van Houts.

Voor het tweede jaar op rij pakte de Tsjech Jaroslav Kulhavy de Europese titel.

Een dode na ongeluk op brug in Nijmegen

Een van de acht mensen die zaterdagochtend gewond raakten bij een ongeluk op de Waalbrug in Nijmegen is overleden. Het slachtoffer is een 22-jarige inwoner van Bergen op Zoom, meldt de politie. Vijf gewonden liggen nog in het ziekenhuis.

De kop-staartbotsing vond rond 07.30 uur plaats bij het Keizer Trajanusplein. Het dodelijke slachtoffer zat samen met een 35-jarige man, een 21-jarige en een 24-jarige vrouw uit Nijmegen in de auto die als eerste werd geraakt. In de auto daarvoor zaten een 49-jarige inwoner van Velp en een 44-jarige Arnhemmer.

De veroorzaker van het ongeluk, een 46-jarige Arnhemmer die van achteren op de auto's knalde is na verhoor weer vrijgelaten. Zijn rijbewijs is ingenomen.

Motorrijder rijdt op A7 over fiets heen

Een motorrijder is in de nacht zaterdag op zondag op de A7 bij Wieringermeer over een fiets gereden. Wonderwel kon de 33-jarige man uit Den Helder zijn evenwicht bewaren en bleef hij ongedeerd. Het incident vond rond 02.45 uur plaats, meldt de politie.

De motor raakte beschadigd. De fiets was vermoedelijk van een fietsdrager gevallen. De politie onderzoekt van wie de fiets afkomstig is.

Uitslagen Eredivisie (07/08/2011)

Vanmiddag begonnen er twee wedstrijden om 14:30 in de eerste speelronde van de Eredivisie. De Graafschap ontving Ajax, terwijl het Vitesse van John van den Brom op bezoek ging bij ADO Den Haag. Hieronder vind je alle statistieken van deze wedstrijden.

De Graafschap

1 - 4

AFC Ajax

 15' v.d. Pavert
   21' Sulejmani 
 31' Boerrigter 
 62' Sulejmani 
 65' Janssen 
 
 Gele kaart: Breinburg, v.d. Pavert, Meijer (De Graafschap)
 
Stadion: De Vijverberg, Doetinchem
Toeschouwers: 12.459
Arbiter: Nijhuis
Bijzonderheden: Terol stopt penalty De Jong (33)
 
Opstelling:   Opstelling:
Terol
Evers
v.d. Pavert
Womgoor
Fränkel
Rose
Meijer
Breinburg (Hairemans/80)
Overgoor (Kujala/63)
Poepon
El Hassnaoui (Johnson/70)
  Vermeer
v.d. Wiel
Alderweireld
Blind
Boilesen (Ooijer/76)
De Jong (Anita/46)
Janssen
Eriksen
Sulejmani
Sigthórsson (Serero/69)
Boerrigter



Boerrigter zette Ajax op een 2-1 voorsprong (Foto: Pro Shots)



ADO Den Haag

0 - 0

Vitesse

 
 Gele kaart: Radosavljevic (ADO Den Haag), Chanturia (Vitesse)
 
Stadion: ADO Den Haag Stadion, Den Haag
Toeschouwers: 11.792
Arbiter: Blom
 
Opstelling:   Opstelling:
Coutinho
Leeuwin
Kum
Supusepa
Luksík
Verhoek
Radosavljevic
Immers
Toornstra
Chery (Höcher/56)
Vicento (Mulders/69)
  Room (Meerits/21)
v.d. Struijk
Kashia
Drost
Yasuda
v. Ginkel
Pröpper
Hofs
Chanturia
Bony
Jenner


ADO en Vitesse spelen gelijk (Foto: Pro Shots)

Humble Bundle voegt Zombie Atom Smasher toe

The Humble Indie Bundle 3 speelt al een tijdje Sinterklaas. Eerst kregen klanten Minecraft toegang (tot 14 augustus) en Steel Storm er gratis bij. Vervolgens kregen klanten die boven het gemiddelde hebben betaald ($5.66 nu) gratis toegang tot HIB#2. Nu komt Zombie Atom Smasher daar nog bovenop.

De nieuwste indie-telg is een top-down strategie game waarin je de Zombie Apocalypse probeert te voorkomen. Het is net als alle andere games in de bundel beschikbaar voor Windows, Mac en Linux. Neem er snel profijt van voordat de Goedheiligman over twee dagen weer naar Spanje terugkeert.

Piloot krijgt blowjob aan knuppel

Cathay Pacific is een onderzoek gestart naar de praktijken op een onlangs afgelegde vlucht. Een piloot van de Hongkongse luchtvaartmaatschappij zou namelijk oraal zijn verwend door een stewardess. No big deal natuurlijk, maar niet zo'n veilig idee voor de honderden passagiers.

In Chinese media doken afgelopen week korrelige foto's op van een stewardess in een rood pakje van de bewuste vliegmaatschappij. Zij zou een andere knuppel van de piloot dan de stuurknuppel met haar mond bespelen. "We hebben een onderzoek in gang gezet omdat er aanwijzingen zijn dat de vrouw op de foto's deel zou kunnen uitmaken van ons vliegend personeel", zo laat een woordvoerster van Cathay Pacific in een reactie weten.

"Meer informatie kunnen we nog niet geven. Er is echter geen bewijs dat de pijpbeurt plaatsvond tijdens een vlucht." Een woordvoerder van de luchtvaartmaatschappij wil in Chinese media ook al niet veel kwijt. "Een van de foto's lijkt te zijn geschoten in de cockpit. Het is echter niet duidelijk of deze is gemaakt terwijl het vliegtuig in de lucht was."

De foto's gingen snel over het Hongkongse internet. Naar verluidt zouden de piloot en de stewardess een stelletje zijn.

Benieuwd naar de foto's? Deze zijn hier te zien

Vier NAVO-militairen gedood in Afghanistan

Bij aanvallen van opstandelingen in het oosten en zuiden van Afghanistan zijn vier NAVO-militairen om het leven gekomen. Dit heeft de NAVO zondag bekendgemaakt. De nationaliteit van de slachtoffers werd niet onthuld. Ook de exacte locatie bleef onvermeld.

Deze maand zijn in Afghanistan al 46 NAVO-soldaten om het leven gekomen. Sinds januari zijn al 369 doden in de gelederen van de internationale troepenmacht gevallen. Zaterdag kwamen bij een helikoptercrash 30 Amerikaanse, zeven Afghaanse militairen en een tolk om. De Taliban zeggen verantwoordelijkheid voor de crash.

Bos wint slotrit Denemarken, Gerrans eindwinnaar

Theo Bos heeft de slotrit van de Ronde van Denemarken gewonnen. De renner van Rabobank was in de massasprint sneller dan de Italianen Sacha Modolo en Manuel Belletti. De eindzege van Simon Gerrans kwam niet in gevaar.

Het was de vierde zege van het seizoen voor Bos. In het begin van het seizoen won hij twee etappes in de Ronde van Oman en later was hij ook de sterkste in de Tour de Rijke.


Theo Bos wint slotrit Ronde van Denemarken (Foto: Pro Shots)

Heavy Rain nu ook geschikt voor 16+

PEGI, de Europese instantie die alle games voorziet van een leeftijdsrating, heeft een nieuwe, gewijzigde versie van Heavy Rain voorzien van een PEGI 16 rating. De originele versie van de game had een PEGI 18 rating, wat betekent dat de game alleen geschikt was voor 18 jaar en ouder.

De Heavy Rain Edition Modifée, waar over gesproken wordt, zal geen 'extreem geweld' en 'geweld tegenover mensen die zich niet kunnen verdedigen' bevatten, maar slechts 'realistisch uitziend geweld'. Het is onbekend in hoeverre deze wijziging invloed heeft op de gameplay van het spel. Opvallend is overigens ook dat het spel plotseling geen Adventure meer is maar een actie-game en er, gezien de icoontjes, meer seks in deze nieuwe game voorkomt.

De nieuwe versie ligt sinds 3 augustus in de winkels.

Heavy Rain

'Jennifer Lopez treurt niet om einde relatie'

Jennifer Lopez zit niet thuis te treuren nu haar huwelijk met Marc Anthony voorbij is. Hoewel de zangeres de breuk 'pijnlijk' noemde, is ze volgens een ingewijde blij dat ze van Anthony af is.

"Ze is erg opgelucht", vertelt de bron aan het Amerikaanse blad People. "Ik geloof niet dat ze zich thuis zit af te vragen of ze wel de juiste beslissing heeft genomen." Lopez is momenteel in Atlanta, waar de opnamen voor What to Expect When You're Expecting plaatsvinden. "Ze gaat helemaal voor haar carrière."

De 42-jarige Jennifer maakte haar scheiding van Marc Anthony enkele weken geleden wereldkundig. De twee waren zeven jaar getrouwd en hebben samen een 3-jarige tweeling: Emme en Max.

Minecraft start met beta op XBLA

De Xbox Live Arcade-versie van Minecraft zal starten met een beta. Van de PC-versie loopt er al ruim twee jaar een beta en het spel wordt al door drie miljoen gamers gespeeld. Hoelang de beta voor de Xbox 360-versie gaat duren is nog onbekend. De ontwikkeling van de game gebeurt door een andere studio.

"The way we're going to do it is similar to how we did Minecraft on the PC." aldus Persson, het Zweedse brein achter de game. "So we'll do a beta version first or something like that and then try to get feedback – find out which parts are actually fun to do, what do you like doing when playing on the console as opposed to the PC. I think there will be a big overlap in terms of both console and PC players, and they can help us figure it out."

"So the things we are starting with right now is just trying to make the game playable on 360. But the biggest challenge at the moment is figuring out the crafting, because just porting it straight out the box turns what is really fun on PC into boring data entry on a 360 pad. That's the thing we are working on right now. The Kinect feautures are going to be one of the more interesting aspects, too."

De 360-versie van het spel wordt ontwikkeld door een externe studio omdat de studio van Persson geen ervaring had met console-games. "None of us have done any console games before because it takes quite a lot of resources, which is why we're using another company called 4J, in Dundee, Scotland. They have great experience in working with Microsoft and seem to be a perfect fit for us."

De 360-versie van Minecraft staat gepland voor komende winter.

minecraft

Zoektocht naar vermiste duikinstructeur gestaakt

De zoektocht naar de duikinstructeur die zondagochtend vermist raakte in de Oosterschelde is gestaakt. Er is geen reële overlevingskans meer voor de man, laat de veiligheidsregio Zeeland zondagmiddag weten. De mannen waren aan het duiken bij de Gorishoeksedijk bij Scherpenisse.

De instructeur had samen met een leerling een duik gemaakt. Toen zij rond 10.00 uur weer boven water kwamen, werd de instructeur onwel en verdween onder water. De hulpdiensten werden gebeld, maar toen zij arriveerden bij de boot waar de rest van het gezelschap op zat bleken de opvarende dusdanig in de war dat niet duidelijk werd wat er precies aan de hand was.

Toen hulpverleners na een zoekactie twee vermoeide duikers op de kant aantroffen, dachten zij dat de zaak hiermee was afgedaan. Dit bleek echter een ander duikkoppel. Zij waren naar het vasteland gezwommen nadat zij boven water de boot, waar even daarvoor de duikinstructeur verdwenen was, niet meer aantroffen.

Een groot gebied is door boten op het water, een helikopter vanuit de lucht en vanaf de wal afgespeurd. Rond 13.45 uur is de zoektocht gestaakt. De opvarenden van de boot en de familie van de instructeur zijn door de politie opgevangen.

[Eneco] Rabobank met zeven Nederlanders

Morgen gaat in Amersfoort de Eneco Tour van start. Rabobank staat met zeven Nederlanders en een Belg aan de start.

Lars Boom, Sebastian Langeveld, Maarten Tjallingii, Bram Tankink en de Belg Maarten Wynants gaan voor een goed klassement. Jos van Emden en Rick Flens moeten Theo Bos bijstaan in de massasprint. Daarnaast kunnen Rick Flens en Jos van Emden samen met Lars Boom en Sebastian Langeveld een goede proloog rijden.

Beckenbauer noemt Götze Messi van Duitsland

De Duitse voetballegende Franz Beckenbauer heeft zijn bewondering voor het talent Mario Götze niet onder stoelen of banken gestoken. De 19-jarige speler van Dortmund maakte vrijdag in het duel met HSV (3-1) indruk door de Hamburgse defensie keer op keer open te splijten. "Het is niet mogelijk om Mario Götze te stoppen", schreef Beckenbauer in zijn column in Bild.

Met zijn fantastische dribbels en fraaie steekpassjes deed Götze aan het Argentijnse fenomeen Lionel Messi denken. "Er is niemand die beter speelt dan hij", meende Beckenbauer. "Hij rent door zijn opponenten heen, alsof ze er gewoon niet zijn. Hij heeft dezelfde kwaliteiten als Messi als je kijkt naar zijn techniek en inzicht. Hij is een intuïtieve speler, net als Messi."

Götze maakte net als Messi zijn interlanddebuut op 18-jarige leeftijd. De Duitse tiener blijft echter bescheiden: "De teamprestatie van Dortmund is het belangrijkste. Niet mijn prestatie."

Langer vasten in 's werelds hoogste toren

Het vasten met ramadan duurt voor mensen die op de hoogste etages van 's werelds hoogste toren wonen langer dan voor hun medegelovigen die in Dubai wat dichter bij de grond wonen.

De hoogste moslimgeestelijke van Dubai, Mohammed al-Qubaisi, heeft zondag laten weten dat de mensen die hoger wonen dan de 80e etage van de Burj Khalifa twee minuten langer moeten vasten. Voor mensen die hoger wonen dan de 150e etage komt daar nog een minuut bij. Omdat ze zo hoog zitten is de zon langer zichtbaar en je mag nu eenmaal met ramadan pas gaan eten wanneer de zon onder is.

De Burj Khalifa telt 160 woonverdiepingen.


Langer vasten in 's werelds hoogste toren (Foto: Novum)

Europese titel voor mountainbikester Dahle

Bij het Europees kampioenschap mountainbiken in het Slowaakse Dohnany heeft de Noorse Gunn-Rita Dahle op indrukwekkende wijze de titel bij de vrouwen gepakt. De 38-jarige olympisch kampioene van 2004 pakte daarmee haar belangrijkste zege sinds ze in maart 2009 moeder werd van een zoon.

Op 33 seconden achterstand werd de Poolse Maja Wloszsczowska tweede. Het brons ging naar de Slowaakse Tanja Zakelj.

Vanaf 2002 domineerde Dahle het mountainbiken bij de vrouwen. Ze won tot 2006 onder anderen vier Europese titels.

Assad: hardhandig optreden is plicht Staat

De Syrische president Bashar al-Assad heeft zondag het hardhandige optreden van zijn veiligheidstroepen tegen protesterende burgers verdedigd. Hij zei dat het de plicht van de Staat is om criminelen aan te pakken.

"De Staat moet de veiligheid verdedigen en de levens van burgers beschermen", aldus Assad volgens het Syrische staatspersbureau SANA. Assad zei in een gesprek met de Libanese minister van Buitenlandse Zaken, Adnan Mansur, dat 'wettelozen' in Syrië wegen afsnijden, steden afsluiten en inwoners terroriseren.

Assad: hardhandig optreden is plicht Staat
Assad: hardhandig optreden is plicht Staat (Foto: ANP)

Uitslag AZ - PSV

Om half één begon de competitiewedstrijd tussen AZ en PSV. Hieronder vind je de uitslag. 

AZ

3 - 1

PSV

 26' Martens
 40' Viergever
 80' Altidore
   45+2' Mertens
 
 Gele kaart: Altidore, (AZ), Ojo, Pieters, (PSV)
 Rode kaart: Moisander (83/2xg) (AZ),
 
Stadion: AZ Stadion, Alkmaar
Toeschouwers: 16.298
Arbiter: Braamhaar
 
Opstelling:   Opstelling:
Esteban
Marcellis
Moisander
Viergever
S.Poulsen (Klavan/48)
Falkenburg
Martens (Maher/57)
Elm
Benschop
Boymans (Altidore/66)
Holman
  Isaksson
Manolev
Marcelo
Engelaar (Bakkal/77)
Tamata (Pieters/46)
Ojo (Zeefuik/63)
Wijnaldum
Strootman
Lens
Toivonen
Mertens


AZ verslaat PSV (Foto: Pro Shots)

[F3 Euro] Uitslagen races Nürburgring

Roberto Merhi is de grote winnaar geworden van de races in de Formule 3 Euroseries op de Nürburgring. De Spanjaard won de eerste twee races en zag in de derde race zijn teamgenoot Daniel Juncadella nipt van hem winnen.

Nigel Melker eindigde in de eerste wedstrijd als vierde en behaalde daarna nog een zesde en een derde plaats. De Nederlander had de tweede race kunnen winnen, maar een valse start zorgde er voor dat hij een drive-through penalty kreeg.

Uitslag race 1

Pos. Rijder Team Tijd
1 Roberto Merhi Prema 40:30.941
2 Daniel Juncadella Prema +3.693
3 Felix Rosenqvist Mücke +15.159
4 Nigel Melker Mücke +16.946
5 Laurens Vanthoor Signature +20.229
6 Marco Wittmann Signature +22.911
7 Gianmarco Raimondo Prema +27.960
8 Kimiya Sato Motopark +40.849
9 Carlos Munoz Signature +51.124
10 Jimmy Eriksson Motopark +58.532
11 Kuba Giermaziak STAR +59.465
12 Daniel Abt Signature +1 Ronde


Uitslag race 2

Pos. Rijder Team Tijd
1 Roberto Merhi Prema 20:12.503
2 Felix Rosenqvist Mücke +2.319
3 Laurens Vanthoor Signature +8.319
4 Daniel Juncadella Prema +14.670
5 Kimiya Sato Motopark +15.896
6 Nigel Melker Mücke +16.609
7 Daniel Abt Signature +24.464
8 Carlos Munoz Signature +27.083
9 Gianmarco Raimondo Prema +43.193
10 Kuba Giermaziak STAR +47.632
11 Marco Wittmann Signature +1:47.083
DNF Jimmy Eriksson Motopark +12 Ronden


Uitslag race 3

Pos. Rijder Team Tijd
1 Daniel Juncadella Prema 40:29.872
2 Roberto Merhi Prema +0.865
3 Nigel Melker Mücke +17.847
4 Felix Rosenqvist Mücke +18.675
5 Laurens Vanthoor Signature +26.825
6 Marco Wittmann Signature +28.668
7 Daniel Abt Signature +29.623
8 Carlos Munoz Signature +33.045
9 Gianmarco Raimondo Prema +33.783
10 Jimmy Eriksson Motopark +46.009
11 Kuba Giermaziak STAR +47.086
12 Kimiya Sato Motopark +48.537


Stand

Pos. Rijder Team Punten
1 Roberto Merhi Prema Powerteam 253
2 Daniel Juncadella Prema Powerteam 189
3 Marco Wittmann Signature-Plus 185
4 Nigel Melker Mücke Motorsport 180
5 Felix Rosenqvist Mücke Motorsport 143
6 Laurens Vanthoor Signature-Plus 140
7 Daniel Abt Signature-Plus 92
8 Carlos Munoz Signature-Plus 71
9 Jimmy Eriksson Motopark Academy 67
10 Kimiya Sato Motopark Academy 54
11 Gianmarco Raimondo Prema Powerteam 41
12 Kuba Giermaziak STAR Racing Team 29

Mancini: "Balotelli is nog erger dan vroeger"

Trainer Roberto Mancini van Manchester City maakt zich zorgen over Mario Balotelli. De Italiaan lijkt zijn kinderachtige gedrag maar niet weg te kunnen stoppen.

De voorbereiding van Balotelli stond weer bol van de incidenten. Tijdens de wedstrijd tegen LA Galaxy werd hij nog voor de rust gewisseld omdat hij een open kans met een hakje proberen te benutten. Even later openbaarde hij zijn ontevredenheid over het leven in Manchester en kreeg hij het op de training aan de stok met Aleksander Kolarov.

"Ik moet elke dag met Mario praten en ik denk dat ik nu een psycholoog nodig heb", zegt Mancini. "Ik weet niet waarom hij de dingen doet die hij doet. Ik ken hem al sinds zijn zeventiende en hij is alleen maar erger geworden."

"We doen allemaal gekke dingen. Dat heb ik gedaan, en jij ook. Maar spelers van deze tijd zijn anders dan twintig jaar geleden. Toen ik een jonge speler was, was ik mentaal sterker dan de spelers nu zijn. We hadden minder geld maar meer honger naar succes."

"Mario is nog jong en ik snap dat hij heimwee heeft, want het is niet makkelijk om op je twintigste zo ver weg van je familie te zijn. Soms ben ik erg teleurgesteld over zijn gedrag en soms begrijp ik het. Maar ik denk dat hij moet begrijpen dat hij zijn gedrag moet verbeteren, voor het team."

Naakte Amsterdammer misdraagt zich op kinderstrand

Een 27-jarige man uit Amsterdam is zaterdag aangehouden omdat hij naakt onzedelijke handelingen verrichtte op het kinderstrand bij recreatieplas Bussloo in het Gelderse Voorst. Toen kinderen hem aanspraken vluchtte hij zwemmend, meldt de politie.

Agenten kregen rond 18.50 uur een melding dat een naakte man vieze dingen deed op het kinderstrand. Na aanwijzingen van getuigen werd hij op de parkeerplaats aan de Withagenweg aangehouden.

De Amsterdammer moest mee naar het politiebureau en krijgt een proces-verbaal. De politie is op zoek naar getuigen.

Hofs al speelgerechtigd voor Vitesse

Nicky Hofs is speelgerechtigd voor Vitesse. Dat meldt de Arnhemse club via Twitter. De 28-jarige middenvelder, die woensdag aan zijn derde periode bij Vitesse begon nadat hij transfervrij wegmocht bij AEL Limassol uit Cyprus, kan daardoor spelen als de Arnhemmers vandaag hun eerste competitieduel van het nieuwe seizoen spelen tegen ADO Den Haag.

Hofs begon zijn loopbaan in 2001 bij Vitesse. De Arnhemmer verkaste na vier jaar naar Feyenoord, maar keerde in 2008 terug in de Gelredome. Vorig jaar koos hij voor een avontuur op Cyprus. De middenvelder, die zijn conditie al op peil hield bij de Arnhemmers, tekende woensdag dus een contract voor een seizoen in Arnhem met een optie voor nog een jaar.

Iraakse burgers gedood bij bomaanslagen

Bij bomaanslagen op huizen in de Iraakse stad Iskandariyah zijn zondag zeker zes burgers om het leven gekomen en veertien gewond geraakt. Dit heeft de plaatselijke politie bekendgemaakt. Het motief achter de aanslagen is niet duidelijk. Bij de huizen explodeerden in totaal vier bommen. Onder de doden zijn een vrouw en twee kinderen onder de 10.

Iskandariyah ligt 50 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Bagdad. De stad was in de hoogtijdagen van de opstand tegen de Amerikaanse aanwezigheid in het land het toneel van veel geweld. Sinds medio 2007 is het er echter relatief rustig.

Man steekt poltiebus in brand

Een 46-jarige man uit Winterswijk heeft zaterdagavond een politiebus in brand gestoken in Zutphen. Hij is op aanwijzingen van getuigen aangehouden. Zijn motief is onbekend.

Agenten waren rond 20.50 uur afgekomen op een burenruzie in de Zerboldstraat. Terwijl ze in gesprek waren met buurtbewoners, werden de agenten erop geattendeerd dat hun politiebus in brand stond. Het brandje werd snel geblust, maar voor een band van de bus kwam dit te laat. Het voertuig liep ook nog eens roetschade op.

In de Zerboldstraat was een ruit vernield. De vermoedelijke dader, een 29-jarige man uit Lochem, meldde zich later bij de politie. Ook hij is aangehouden. De mannen zijn voor verhoor naar het politiebureau overgebracht en in een cel gezet.

Rentree Woods weinig indrukwekkend

Tiger Woods heeft bij zijn rentree op de golfbaan weinig indruk kunnen maken. De Amerikaanse golfer staat bij de Bridgestone Invitational in Akron na drie ronden voorlopig op een gedeelde 38e plaats met 211 slagen (+1).

Woods bereidt zich voor op het PGA Championship van volgende week en tilt niet zo zwaar aan de mindere prestaties van nu. "Bijna elk schot met mijn ijzeren club was goed. Toch heb ik nog wat moeite met mijn slagen, vooral omdat ik nu met meer effect speel. Maar het gaat steeds beter," zei de veertienvoudig winnaar van een Major.


Rentree Tiger Woods weinig indrukwekkend. (Foto: Pro Shots)

Vier Tilburgers gewond bij nachtelijk ongeluk

Vier Tilburgers zijn zaterdagnacht gewond geraakt bij een ongeluk in hun woonplaats. Het gaat om drie vrouwen van 42, 46, en 51 jaar en een 40-jarige man, die de auto bestuurde. Hij had vermoedelijk gedronken, bij hem is bloed afgenomen.

Agenten zagen rond 01.30 uur een zwaar beschadigde auto tegen een boom op de Ringbaan Zuid staan. Zij waarschuwden de brandweer, de ambulancedienst en een traumaheli. Toen de slachtoffers uit het voertuig waren gehaald, zijn ze met onbekend letsel overgebracht naar het St. Elisabethziekenhuis en het Tweestedenziekenhuis.

De politie vermoedt dat de bestuurder de controle over zijn voertuig verloor nadat de auto in de linkerberm terecht was gekomen.

Massaal protest tegen hoge kosten in Israël

Meer dan 250.000 Israëliërs zijn zaterdag in Jeruzalem, Tel Aviv en andere steden de straat opgegaan om te protesteren tegen de almaar stijgende kosten van het levensonderhoud.

Het was volgens de organisatoren de tot dusverre massaalste opkomst sinds de demonstraties drie weken geleden een aanvang namen met acties van studenten. Vorig weekend trokken betogingen door heel Israël zo'n 150.000 ontevredenen.

De betogers eisen betaalbare woningen, lagere belastingen, gratis kinderopvang en andere sociale hervormingen. De protesten, die begonnen met een klein tentenkamp van demonstranten tegen de grondprijs in Tel Aviv, zijn uitgegroeid tot de grootste kopzorg van de regering van premier Benjamin Netanyahu.

Deze heeft inmiddels zondag een commissie ingesteld die met plannen moet komen om de stijging van de kosten van levensonderhoud tot stoppen te brengen. In de commissie zitten naast leden van het kabinet ook enkele van Israëls beste economisch deskundigen. De commissie krijgt een maand de tijd om met aanbevelingen te komen.

De organisatoren van het protest hebben voor 3 september opgeroepen tot een 'miljoenenmars' in vijftig steden en plaatsen verspreid over het hele land.

Israël kent een relatief hoge economische groei en een betrekkelijk lage werkloosheid. Er dreigt echter een kloof tussen arm en rijk; veel burgers delen niet of nauwelijks mee in de welvaart.


Massaal protest tegen hoge kosten in Israël (Foto: Novum)

Organisatie GP India bezorgd over 2012-datum

De president van de autosportfederatie in India, Vicky Chandhok, heeft zijn zorgen geuit over de datum waarop volgend jaar de Grand Prix van India gehouden zal gaan worden. In het voorstel van Formule 1-baas Bernie Ecclestone verhuist de race naar april, maar dan is het volgens Chandhok bijna veertig graden Celcius in zijn land.

"Ik ben niet blij met april, omdat het dan te heet zal zijn," meldt Chandhok aan Reuters. "Als het april wordt dan moet dat maar. Het is beter voor de races in India als het wat koeler is. Misschien maart en anders kom je uit in oktober, november of december." De eerste Grand Prix van India staat dit jaar op 30 oktober op het programma, op een baan die volgens Chandhok tot de snelste van de kalender zal gaan behoren.

Vacansoleil met drie kopmannen in Enecotour

De Nederlander Lieuwe Westra en de Belgen Thomas de Gendt en Stijn Devolder zijn de drie kopmannen van Vacansoleil voor de Eneco-Tour die komende week van start gaat. Dit maakte het team bekend.

Westra kan hoge ogen scoren in de tijdrit en de twee Belgen moeten zich in het Limburgse heuvellandschap in de strijd mengen om de ereplaatsten. Naast Westra, De Gendt en Devolder zal Vacansoleil met Jens Mouris, Joost van Leijen, Ruslan Pidgornyy, Mirko Selvaggi en Frederik Veugelen aan de start verschijnen.

Kiezers kritisch over euro en schuldenaanpak

Kiezers zijn kritisch over de euro en de manier waarop in Europa wordt geprobeerd de schuldencrisis op te lossen. Bijna een derde (32 procent) denkt dat het na wat ups en downs uiteindelijk toch wel goed komt. Maar een meerderheid verwacht dat de eurozone op de een of andere manier uit elkaar valt.

Dat blijkt uit de zondag gepubliceerde peiling van Maurice de Hond. Er zijn geen verschuivingen in het politieke speelveld ten opzichte van vorige week. VVD en PVV blijven de twee grootste partijen met respectievelijk 32 en 28 zetels in de Tweede Kamer.

Japan: schuldpapier VS blijft aantrekkelijk

Amerikaanse staatsobligaties blijven een aantrekkelijke investering voor Japan. Dat heeft een hoge Japanse regeringsfunctionaris zondag gezegd.

"Het Japanse vertrouwen in Amerikaanse obligaties is onveranderd", aldus de functionaris. Japan is na China de grootste buitenlandse eigenaar van Amerikaanse staatsleningen.

Kredietbeoordelaar Standard& Poor's ontnam de Verenigde Staten vrijdag de hoogste kredietwaardigheidsstatus. Het ratingbureau verlaagde de status van AAA naar AA-plus. Andere kredietbeoordelaars, zoals Moody's en Fitch, lieten de AAA-status van de VS ongemoeid.

Mallorca laat De Guzman niet gaan

Jonathan de Guzman lijkt een transfer naar Villarreal uit zijn hoofd te moeten zetten. Real Mallorca weigert te praten over de oud-Feyenoorder.

Villarreal ziet De Guzman als de opvolger van Santi Cazorla, die deze zomer naar Málaga trok. Mallorca houdt echter vast aan de transfersom van twaalf miljoen euro, een bedrag dat de Yellow Submarine niet op tafel wil leggen. De Guzman lijkt daardoor veroordeeld tot het uitdienen van zijn contract tot medio 2013.

"Ons standpunt is bekend. Wij onderhandelen niet over De Guzman", zegt directeur Pedro Terrassa. De Guzman had zelf zijn zinnen gezet op een transfer naar de Spaanse subtopper. "Ik wil naar Villarreal", was hij stellig in Voetbal International.

"Na mijn periode bij Feyenoord was Real Mallorca de beste club die ik me kon wensen. Ik heb er de kans gekregen en ben er een betere speler geworden, ook doordat veel in mezelf heb geïnvesteerd. Mallorca was geweldig, alleen is het nu wel tijd voor een stap hogerop."


Mallorca laat De Guzman niet gaan (Foto: Pro Shots)

Bastion voor Steam krijgt datum

Bastion, de action-RPG die afgelopen maand is verschenen op Xbox Live Arcade voor de Xbox 360, zal deze maand nog verschijnen op Steam voor de pc. De game is door de pers goed ontvangen en ook FOK!games wist erg van de game te genieten.

Voor de pc zal de game in 1080p verschijnen met speciaal voor de pc-ontworpen controls. De game zal DRM-vrij zijn wat betekent dat de game van jou is en je deze zo vaak mag installeren als jij wilt. Daarnaast zullen Steamworks-functies geïntegreerd worden. Dit betekent dat je gebruik kunt maken van cloud-saves, leaderbords en dat er achievements in zitten.

Bastion zal vanaf 16 augustus op steam te verkrigen zijn voor voor 13,99 euro.

Bastion

Batman: Arkham City gaat old-school

Hoe zou Batman: Arkham City er uit zien als deze gecombineerd zou worden met de films en serie uit de jaren 60? Dat moeten de makers van onderstaande video zich hebben afgevraagd. Ze hebben de klassieke Batman-soundeffects toegevoegd aan de beelden van Arkham City wat een hilarische video oplevert.

Batman: Arkham City zal in oktober verschijnen voor de pc, PlayStation 3 en Xbox 360.

Pastoor draagt punt op aan Korbach

N.E.C. Nijmegen speelde gisteren met 2-2 gelijk tegen sc Heerenveen. De trainer van de Nijmegenaren, Alex Pastoor, droeg het behaalde punt na afloop op aan Fritz Korbach. De voormalig coach van verschillende clubs uit ere- en eerste divisie is ernstig ziek en heeft nog maar enkele maanden te leven.

"Het is klaar, zei de arts. Ofwel, ik heb nog een paar maanden te leven. Maar ik heb met mezelf afgesproken dat ik alles uit de kast zal halen om het noodlot af te keren," zo zei Korbach gisteren in het Algemeen Dagblad.

Pastoor zei overigens dat zijn ploeg erg blij moest zijn met het gisteren behaalde punt. "Zeker op basis van de tweede helft was het niet verdiend. We hebben nooit naar ons vermogen gevoetbald.'

Boehner: Wake-up call voor Democraten

Volgens de Amerikaanse Republikeinenleider John Boehner is de verlaging van de kredietwaardigheid van de VS door ratingbureau Standard & Poor's een 'wake-up call' voor de Democraten in zijn land. De Republikeinen willen het schuldenprobleem wél oplossen, zegt de nobele politicus.

Boehner: "Republikeinen hebben geluisterd naar de stemmen van het Amerikaanse volk and hebben geprobeerd de overheidsuitgaven terug te dringen. Jammergenoeg kunnen decennia van geldverkwisting door de overheid niet in één keer veranderd worden, zeker als de Democraten in Washtington weigeren om harde besluiten te nemen om van Amerika weer een solide basis te maken."

Standard & Poor's zegt echter dat zowel de Democraten als de Republikeinen verantwoordelijk zijn voor de verlaging van de Amerikaanse rating. Sommige prominente Republikeinen eisen nu het aftreden van de minister van Financiën Timothy Geithner.


Boehner: Wake-up call voor Democraten (Foto: US Government)

Call of Duty vs Battlefield in getallen

Dit jaar zullen Call of Duty: Modern Warfare 3 en Battlefield 3 het tegen elkaar opnemen in de strijd van de oorlogs-shooters. Fans van beide partijen zijn al maanden bezig om te bewijzen welke game en welke serie het beste is. IGN heeft nu beide series op een rijtje gezet en dit in onderstaand plaatje weergegeven.

In het plaatje zien we dat Call of Duty de betere cijfers heeft, ondanks dat beide series evenveel games bevatten. Of dit ook iets zegt over de kwaliteit laten we natuurlijk volledig aan jullie over.

Call of Duty vs Battlefield

'Italië te groot om te redden'

Italië is te groot om gered te worden door het Europese noodfonds. Dit zegt het Duitse magazine Der Spiegel in een preview over een artikel dat zij maandag publiceren. Zij baseren zich op anonieme bronnen binnen de Duitse overheid.

Sommige autoriteiten, zoals de voorzitter van de Europese Commissie José Manuel Barroso, willen het Europese noodfonds fors vergroten, om zo ook landen als Italië en Spanje te redden. Netto is het fonds nu 440 miljard euro. Duitse experts binnen de overheid denken echter dat de Italiaanse staatsschuld zo groot is om te garanderen, dat Duitsland zelf in gevaar kan komen.

De Oostenburen willen daarom dat Italië er alles aan doet om het huishoudboekje op orde te maken en de economie te hervormen, aldus Der Spiegel. Het noodfonds is alleen bestemd voor kleine en middelgrote landen zegt het blad. Woordvoerders van de Duitse overheid wilden niet reageren op het artikel.

6 kilometer boeken in Deventer

Boekliefhebbers kunnen zondag weer terecht in Deventer, dat het decor is van de 23e editie van de Deventer Boekenmarkt. De 878 boekenkramen zijn verspreid over ruim 6 kilometer en trekken tot 17.30 uur naar verwachting 125.000 bezoekers.

Vorig jaar trok de grootste boekenmarkt van Europa door het goede weer 120.000 bezoekers. In 2009 viel de opkomst nog tegen vanwege de regen. Toen kwamen 75.000 bezoekers op de markt af. Dit jaar begint de dag vrij zonnig, maar in de loop van de ochtend kunnen stapelwolken ontstaan, die kunnen uitgroeien tot een regen- of onweersbui.

Boekhandelaren en antiquariaten uit heel Neder­land bieden hun waar aan in de Hanzestad. De markt begint om 09.30 uur, maar de eerste liefhebbers arriveren al om 07.00 uur. Verder kunnen bezoekers genieten van muziek, optredens, exposities en culturele activiteiten. Ook de winkels in de binnenstad zijn open.

De eerste editie van de boekenmarkt werd in 1989 gehouden met ruim honderd boekenkramen op de Welle. Nu staan er jaarlijks 878 boekenkramen opgesteld. Deventer was aan het eind van de vijftiende eeuw een van de belangrijkste drukkerscen­tra van Nederland. De stad telt nog altijd relatief veel drukke­rijen, uitgeverij­en, bibliotheken, boekhandels en antiquari­aten.


6 kilometer boeken in Deventer (Foto: Novum)

Bloedneus voor bellen tijdens film

Een 35-jarige vrouw uit Huizen die zaterdagmiddag zat te bellen in een bioscoop in Amersfoort heeft dat moeten bekopen met een vuistslag in haar gezicht. Ze liep een gekneusde neus op en heeft aangifte van mishandeling gedaan.

Een 40-jarige man uit Amersfoort die met zijn zoontje ook naar De Smurfen aan het kijken was stoorde zich aan haar, waarna een woordenwisseling ontstond. De man werd vervolgens zo boos dat hij haar een klap gaf.

Het slachtoffer zat met haar 8-jarige dochter in de bioscoop aan de Snouckaertlaan en verliet de zaal rond 16.15 uur met een bloedneus. De Amersfoorter is in de pauze aangehouden, zijn zoontje werd opgehaald door een familielid. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Canal Parade trekt minder kijkers

Het verslag van de botenparade tijdens de Amsterdamse Gay Pride is zaterdag door 471 duizend mensen bekeken. Vorig jaar, toen de AVRO voor het eerst uitgebreid verslag deed van de Canal Parade, was de uitzending goed voor 645 duizend kijkers.

Na het achtuurjournaal en Studio Sport Eredivisie was Ik Hou van Holland zaterdag het best bekeken programma, blijkt uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek. Naar de herhaling van de show met Linda de Mol keken ruim 1,3 miljoen mensen.

Witte Huis: We hebben er te lang over gedaan

De Verenigde Staten hebben er te lang over gedaan om een akkoord te bereiken over de verhoging van het schuldenplafond en de onderlinge verdeeldheid was te groot. Dat liet een woordvoerder van het Witte Huis zaterdag weten in reactie op de verlaging van de kredietwaardigheid van het land door Standard & Poor's.

President Barack Obama roept het congres op om de politieke meningsverschillen opzij te zetten en werk te maken van een sterker economisch herstel en een gezonder financieel beleid.

Witte Huis: we hebben er te lang over gedaan
Witte Huis: We hebben er te lang over gedaan (Foto: ANP)

'Zondag topoverleg G7 over schuldencrisis'

De ministers van Financiën en de centrale bankiers van de zeven grote geïndustrialiseerde landen, de G7, spreken voordat de Aziatische beurzen maandag opengaan met elkaar over de schuldencrisis en de onrust op de financiële markten. Dat meldden bronnen rondom de G7 zondag.

Volgens Aziatische media, waaronder het Japanse persbureau Jiji Press, wordt het telefonische overleg maandagochtend vroeg Aziatische tijd (zondagavond Nederlandse tijd) gehouden. De leiders komen na het gesprek mogelijk met een gezamenlijke verklaring om de markten te kalmeren, aldus de bronnen.

S&P: Fout heeft geen invloed op oordeel

Kredietbeoordelaar Standard & Poor's heeft zaterdag (plaatselijke tijd) de beslissing verdedigd om de Verenigde Staten de hoogste kredietwaardigheidsstatus te ontnemen. S&P werd er door de VS van beschuldigd fouten te hebben gemaakt in de berekeningen en analyses die leidden tot de verlaging van AAA naar AA-plus.

De top van het bedrijf gaf toe een rekenfout te hebben gemaakt, maar voegde daar aan toe dat dit niets afdeed aan het oordeel. "De cijfers die we hebben gepubliceerd zijn accuraat en onze analyse is goed."

S&P: Fout heeft geen invloed op oordeel
S&P: Fout heeft geen invloed op oordeel (Foto: ANP)

Stekende Winterswijkers aangehouden

De politie heeft zaterdagavond twee mannen uit Winterswijk aangehouden die elkaar hadden gestoken. Beiden zijn na behandeling in een ziekenhuis in een cel gezet.

Een van de twee liet rond 22.05 uur aan de politie weten dat hij was gestoken op de Waliensestraat. Daar troffen agenten een 25-jarige Winterswijker aan met verwondingen aan zijn hoofd. Kort daarna kreeg de politie een melding van een andere man die zou zijn gestoken. Deze 23-jarige werd met verwondingen aan zijn onderlichaam aangetroffen bij de camping op de Waliensestraat.

De aanleiding van de steekpartij is nog onduidelijk, meldt de politie.

Teeven: niet altijd boete voor 'digitaal schavot'

Niet iedereen die foto's, filmpjes of persoonsgegevens van dieven op internet plaatst, krijgt een boete. In sommige situaties wordt dit niet bestraft, zelfs als volgens de wet sprake is van een overtreding. Dat schrijft staatssecretaris van Veiligheid en Justitie Fred Teeven (VVD) in antwoord op Kamervragen van het CDA.

CDA-Kamerlid Madeleine Toorenburg wilde weten of Teeven het College bescherming persoonsgegevens (Cbp) de bevoegdheid wil geven boetes op te leggen van 25 duizend euro als slachtoffers van ernstige misdrijven de privacy van de dader online schenden. Zij vindt dit 'de omgekeerde wereld', omdat de gemiddelde dader van een inbraak of overval 'vrijwel nooit' een dergelijke boete wordt opgelegd. Het Kamerlid spreekt van een kansloos voorstel.

Cbp-voorzitter Jacob Kohnstamm zei vorige week in het AD dat winkeliers, pompstationhouders en particulieren die mensen aan de digitale schandpaal nagelen, voor dergelijke bedragen kunnen worden beboet. Naast het CDA reageerde ook de PVV kritisch.

Het wetsvoorstel - dat is aangekondigd in het regeerakkoord - moet in het najaar klaar zijn, maar over de inhoud en de hoogte van de boetes is nog geen definitief besluit genomen, schrijft Teeven. Hij vindt dat een eventuele boete 'proportioneel' moet zijn. Het Cbp moet altijd rekening houden met de ernst van de overtreding, de mate van verwijtbaarheid en alle overige relevante omstandigheden van het individuele geval, aldus de staatssecretaris.

De privacywaakhond wordt door velen als een tandeloze tijger gezien en mag vooralsnog alleen voorwaardelijke boetes uitdelen. De strengere maatregelen zijn volgens Cbp-voorzitter Kohnstamm nodig omdat steeds meer privacygevoelige gegevens digitaal worden opgeslagen, en lang niet altijd zorgvuldig.

En soms wordt de wet overtreden. Zo zette verzorgingshuis Herfstzon in het Twentse Goor onlangs beelden op internet waarop te zien is dat iemand een kluis steelt. Nadat het Cbp had gedreigd met een dwangsom werden de beelden offline gehaald. Kohnstamm benadrukt dat alleen politie en justitie criminelen mogen opsporen.

Privacyschending op internet levert bij de rechter lang niet altijd een schadevergoeding op, schrijft Teeven verder. Wel kende de rechtbank in Leeuwarden onlangs een schadevergoeding van 75 duizend euro toe aan een leraar die in e-mails ten onrechte was beschuldigd van een seksuele relatie met een leerling.

In een andere zaak werd de eigenaar van een tabakszaak die een foto van een vrouw had opgehangen die bij hem had gestolen, veroordeeld tot het ophangen van een rectificatie. Als hij dat niet zou doen, moest hij vijfhonderd euro per dag betalen. De bejaarde vrouw bleek dement te zijn.

Overigens moet de boete voor het illegaal verzamelen van elektronische gegevens voor grote bedrijven als Google en Microsoft wat het Cbp betreft in de miljoenen kunnen lopen.

Grauwe gors broedt weer op Groningse akkers

In Groningen zijn dit jaar op acht plekken broedende grauwe gorzen aangetroffen. Dat meldden vogelonderzoekers zondag in het radioprogramma Vroege Vogels. "Spectaculair nieuws, want deze vogels waren al twintig jaar niet meer als broedvogel in het akkerland te vinden", zegt Ben Koks van de werkgroep Grauwe Kiekendief.

De grauwe gors kwam ooit heel veel voor op het boerenland, maar zou door schaalvergroting en monocultuur geleidelijk zijn verdwenen. Alleen in Limburg en bij enkele natuurontwikkelingsprojecten werden ze nog af en toe gezien.

De broedende vogels werden waargenomen op akkers bij Drieborg, Meeden, Noordbroek, Nieuw-Beerta, Finsterwolde en Westerwolde, maar ook in Gelderland en in Zuid-Limburg zijn broedende gorzen gezien. "De grauwe gors heeft nu waarschijnlijk geprofiteerd van het agrarisch natuurbeheer rond de Groningse akkers", denkt Koks.

De grauwe gorzen komen de winter beter door omdat boeren op tientallen hectares 's winters oogstresten laten staan. Ook geelgorzen, kneuen, ringmussen en groenlingen komen op de winterveldjes af. De komende winter wordt het aantal velden met 'stoppels' uitgebreid. Ook de blauwe kiekendief heeft voordeel van het akkervogelbeschermingsprogramma, dat ook zijn grauwe naamgenoot terug heeft gebracht in Groningen.


Grauwe gors broedt weer op Groningse akkers (Foto: Novum)

Vluchtende gokkers verdronken in Maleisië

In het noorden van Maleisië zijn zaterdag vijf mannen verdronken die op de vlucht waren voor de politie. Ze waren met vijftien anderen voor geld aan het dobbelen toen agenten hen wilden aanhouden.

Het vijftal wilde naar een dorpje aan de overkant van de rivier in de staat Kedah zwemmen, maar hun lichamen werden enkele uren later gevonden. Het ging om veertigers en vijftigers.

Gokken in het openbaar zonder vergunning kan in het islamitische land zes maanden celstraf en een boete opleveren.

Uruguayaan gepakt met 2,5 kilo xtc in handbagage

Een 30-jarige man uit Uruguay is zaterdag op Rotterdam The Hague Airport aangehouden voor drugssmokkel. In zijn handbagage werd onder een dubbele bodem een grote hoeveelheid xtc-pillen aangetroffen. Het bleek te gaan om tweeënhalve kilo.

De man wilde naar Spanje vliegen, maar liep tegen de lamp tijdens een veiligheidscontrole op de luchthaven. De marechaussee onderzoekt de zaak.


Uruguayaan gepakt met 2,5 kilo xtc in handbagage (Foto: Novum)

Ongeluk Uitgeest eist twee levens

In Uitgeest zijn zondagochtend twee mensen om het leven gekomen bij een ongeluk. Hun auto raakte van de weg, raakte de vangrail en een boom en vloog in brand.

Het ongeluk gebeurde iets na 04.00 uur niet ver van het station van de Noord-Hollandse plaats. Het voertuig kwam tot stilstand tegen een reclamezuil van een tankstation. De twee inzittenden overleden ter plekke, zegt een politiewoordvoerder.

De auto kwam uit de richting van Castricum aanrijden over de N203. De oorzaak van het ongeval is nog onduidelijk. Enkele jaren geleden vond op dezelfde plek ook een fataal ongeluk plaats.

Londense wijk decor van rellen

In de Londense wijk Tottenham zijn zaterdagavond zeker driehonderd mensen de confrontatie met de politie aangegaan. Twee surveillanceauto's en een dubbeldekkerbus gingen in vlammen op, winkels werden geplunderd en ruiten ingeslagen. De relschoppers vroegen om 'gerechtigheid' in de zaak van een 29-jarige man die donderdag werd doodgeschoten door de politie.

In de wijk waren mensen te zien die winkelwagens vol met gestolen spullen voor zich uit duwden. Een buurtbewoner sprak van vier- tot vijfhonderd betogers, maar de politie hield het op een lager aantal. Door de hele stad waren sirenes te horen van aangerukte versterkingen. Mobiele eenheid en politie te paard wisten de menigte uiteindelijk in bedwang te krijgen.

Tottenham is een van de armste delen van heel Engeland. Bijna de helft van de kinderen leeft er onder de armoedegrens. De wijk heeft een geschiedenis van raciale spanningen en antipolitiesentimenten. In 1985 was Tottenham het toneel van rellen die tot de heftigste in de Britste geschiedenis behoren.


Londense wijk decor van rellen (Foto: Novum)

Wetenschappers maken sperma uit muizenstamcellen

Een team Japanse wetenschappers heeft sperma geproduceerd uit stamcellen van muizen. Het experiment kan een doorbraak zijn in de behandeling van onvruchtbare mensen.

De onderzoekers van Kyoto University zeggen dat ze de stamcellen wisten om te zetten in de voorlopers van sperma, dat bij onvruchtbare muizen werd ingebracht. Die muizen produceerden vervolgens sperma waarmee eitjes in een reageerbuis konden worden bevrucht.

De muizen die hieruit werden geboren waren gezond en vruchtbaar, schrijven de onderzoekers in het wetenschappelijke tijdschrift Cell. Ze geloven dat dit kan helpen om nieuwe onvruchtbaarheidsbehandelingen bij mensen te ontwikkelen. Deskundigen wijzen erop dat het gaat om een eerste stap, en dat specifieke toepassingen nog lang op zich laten wachten.

Vrouw krijgt weeën tijdens Skyrim-presentatie

Urenlang in de rij staan tussen nerds, zonder te kunnen zitten en zonder een lekker koud biertje. Dat is wat mensen soms overhebben om een presentatie op een gamebeurs te zien. Toch is dat niets vergeleken met Chaz en Stevi die een half uur durende presentatie van Skyrim hebben doorstaan terwijl Stevi op dat moment al weeën had.

Het koppel is echt hardcorefan. Afgelopen jaar had Chaz zijn vriendin nog op de Quakecon ten huwelijk gevraagd en dit jaar zouden ze op dezelfde beurs gaan trouwen. Tijdens de presentatie van Skyrim, die een half uur duurde, begonnen Stevi's weeën. Volgens Chaz zou het komen doordat Todd Howard net de Frost Dragon had laten zien.

"During the demo Todd Howard showed off the Frost Dragon. This is what started the whole thing, seeing this must have filled Stevi with so much excitement that it sent her into labor"

In plaats van meteen naar het ziekenhuis te rennen wilde het koppel de presentatie niet missen en heeft deze helemaal uitgezeten terwijl de weeën van Stevi doorzetten. Uiteindelijk zijn ze naar het ziekenhuis gegaan en hebben ze een dochtertje gekregen dat ze, als echte game-fanaten, Atari Lynn hebben genoemd.

Wij van FOK!games zijn benieuwd wat er gebeurt als Stevi de Collecters Edition van Skyrim, en vooral de prijs, ziet.

Skyrim

Bosz: "Heracles vreselijk slecht"

Peter Bosz zag zijn Heracles een zeker lijkende overwinning alsnog uit handen geven tegen RKC Waalwijk (2-2). De oefenmeester baalt.

Heracles kwam tien minuten op tijd op 0-2 en leek daarmee het duel definitief te beslissen. Die tussenstand was onterecht te noemen, want RKC was de gehele wedstrijd de betere ploeg. In de slotfase knokte de Waalwijkers zich alsnog terug tot 2-2, via een goal van debutant Rick ten Voorde.

Heracles-trainer Peter Bosz is ontevreden over zijn elftal. De trainer is vooral boos vanwege verspelen van de voorsprong. "Vreselijk slecht", bromt Bosz tegenover Eredivisie Live. "Dan kom je toch met 2-0 voor, dat mag je nooit meer weggeven."

Collega Ruud Brood keek met hele andere gevoelens terug op het duel. "Ik ben vooral trots, het kan en moet beter, maar we hebben laten zien dat we kunnen voetballen", aldus de oefenmeester van de Waalwijkers.

Radwanska, Zvonareva naar finale Carlsbad

Vera Zvonareva en Agnieszka Radwanska spelen de finale van het WTA-toernooi in Carlsbad. Zvonareva versloeg in de halve eindstrijd Ana Ivanovic met 5-7, 6-4 en 6-4. In de andere halve finale was Radwanska Andrea Petkovic met 4-6, 6-0 en 6-4 de baas.

Radwanska heeft al een tijdje last van een lichte schouderblessure en had daar ook duidelijk last van in de eerste set. Petkovic, als tweede geplaatst, was echter ook niet topfit omdat ze last had van haar maag.

Nadat Petkovic de eerste set won verloor ze tien games op rij en rende ze een keer opeens van de baan. "Ik dacht: wat is erger? Van de baan rennen of op de baan overgeven en dat 25 jaar op tv herhaald te zien worden? Eenvoudige keuze, leek me."

Huistra: "Dit had nooit mogen gebeuren"

Voor FC Groningen is het seizoen teleurstellend begonnen. De Noorderlingen verloren met 2-1 bij Roda JC.

Dat was gezien het spelbeeld totaal onnodig. Groningen stond lange tijd met 0-1 voor, maar gaven de overwinning in het laatste kwartier weg. De noorderlingen waren het grootste gedeelte van de wedstrijd beter en hadden ook nog eens lange tijd een man meer, na de rode kaart van Ruud Vormer.

Trainer Pieter Huistra baalt dan ook stevig. "We hebben het gewoon weggegeven", mokt de oefenmeester in gesprek met Eredivisie Live. "Dit was slecht. We hebben een uur lang goed gespeeld, maar te weinig gescoord."

Huistra zag Roda drie minuten voor tijd zelfs nog winnen. "In de slotfase verloren we plotseling de persoonlijke duels en maakten we onnodige fouten. Een wedstrijd duurt nu eenmaal negentig minuten en geen zestig. Het resultaat is frustrerend."

Monfils verslaat Isner, treft Stepanek in finale

De als eerste geplaatste Gaël Monfils heeft John Isner (11) verslagen in de halve finale van het ATP-toernooi van Washington. In het door regen vertraagde duel was de Fransman in drie sets te sterk voor de boomlange Amerikaan: 6-4, 3-6 ene, 7-6 (6). Isner liet twee matchpunten liggen. Monfils stond dit jaar nog niet eerder in de eindstrijd van een ATP-toernooi.

In de finale treft Monfils, die zevende op de wereldranglijst staat, Radek Stepanek. De 32-jarige Tsjech versloeg de tien jaar jongere Donald Young met 6-3 en 6-3. Als hij ook de finale wint, stoomt hij op richting de eerste dertig van de wereldranglijst.


Monfils verslaat Isner, treft Stepanek in finale (Foto: Novum)

Aanhouding zaak dode jongen Roosendaal

De politie heeft zaterdag een 25-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden die verdacht wordt van het doodschieten vrijdagochtend van een 16-jarige jongen op de Jan Vermeerlaan in Roosendaal. Dat heeft de politie laten weten.

De verdachte werd aangehouden op de Van Goghlaan in Roosendaal en is in verzekering gesteld.

Aanhouding in zaak dode jongen Roosendaal
Aanhouding in zaak dode jongen Roosendaal (Foto: ANP)

FOK! verslaat botenparade Gay Pride

Afgelopen zaterdag kleurde het gehele centrum van Amsterdam weer roze voor de jaarlijkse botenparade van de Gay Pride. FOK! was erbij om dit met de fotocamera vast te leggen.

Zo'n tachtig boten namen deel aan de lange stoet, met onder meer boten van de politie, verschillende politieke partijen en YouTube, dat het evenement ook live uitzond. Onder de slogan 'Proud 2 serve' was dit jaar voor het eerst ook Defensie van de partij.

Om de hele fotoreportage te bekijken, kun je hier klikken.


FOK! verslaat botenparade Gay Pride (Foto: FOK! - Thom Puiman)

Nederlandse softbalvrouwen winnen Europese titel

De Nederlandse softbalvrouwen zijn zaterdag voor de achtste keer Europees kampioen geworden. De ploeg van trainer Craig Montvidas zette in Ronchi dei Legionari gastland Italië overtuigend aan de kant met 10-2. Oranje, dat zich ook plaatste voor het WK, prolongeerde daarmee de titel.

Nederland had eerder in het toernooi al met 5-1 van de Italianen gewonnen. Dat gebeurde toen pas na verlenging. Italië plaatste zich daarna door een zege op Groot-Brittannië alsnog voor de eindstrijd.

Game of the Decade-toernooi - Dag 21

Vandaag dag 21 van de Game of the Decade-competitie. Wederom een aantal grote titels waar je vandaag een keuze uit kan maken. Welk van de onderstaande zeven games is volgens jou het meest Game of the Decade-waardig? Stem mee in de poll op FOK!games.

Broken Sword: the Sleeping Dragon
Broken Sword: the Sleeping Dragon is een adventure game waar je de hele wereld zult afreizen. Zo kom je in Parijs, Praag, Congo en Glastonbury waar je de geheimen van de slapende draak zult moeten ontrafelen om de wereld te redden.

Grand Theft Auto IV
Één van de langstverwachte spellen uit zijn tijd. GTA IV bracht nog meer realisme naar de GTA-reeks. Onder andere de autobesturing was sterk aangepakt in de game. Heb je veel schade aan de rechterkant van je auto, dan zal je merken dat de auto daar sterk op reageert. Later zijn er nog enkele uitbreidingen bijgekomen die de game nog beter hebben gemaakt.

LittleBigPlanet
LittleBigPlanet is een platform-game waarbij schattige hoofdpersonages de hoofdrol spelen. De game onderscheidde zich van de competitie doordat het met vier spelers tegelijk te spelen is en door de uitgebreide en innovatiefe level-editor waarmee je eigen leven gemaakt kunnen worden en je deze kunt delen met de rest van de wereld.

Ninja Gaiden
In Ninja Gaiden zul je al Ryo Hayabusa wraak gaan nemen voor de dood van je familie. De game kent snelle en bloederige actie en staat vooral bekend om zijn moeilijkheid. Alleen echte ninja's kunnen deze game uitspelen!

Roller Coaster Tycoon 3
Het is de droom van ieder kind: je eigen pretpark ontwerpen. In Roller Coaster Tycoon 3 wordt deze droom werkelijkheid. Ontwerp je eigen attracties en neem hierin plaats om erin 3D van te kunnen genieten.

System Shock 2
System Shock 2 is een combinatie van een FPS en een RPG. De game speelt als een FPS maar door de game heen kun je de eigenschappen van het hoofdpersonage verbeteren.

Unreal Tournament 2004
In Unreal Tournament 2004 werden voertuigen en gigantische levels geïntroduceerd wat voor nog grotere en spannedere gevechten zorgden.

Disney Universe

Disney is altijd huiverig geweest als het gaat om het bij elkaar brengen van verschillende bekende Disney-figuren. Kingdom Hearts was een uitzondering hierop, waar verschillende Final Fantasy- en Disney-figuren het avontuur opzochten. Binnenkort komt daar echt verandering in: Disney Universe belooft al je favoriete personages in één spel.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
special
VrijMiBabes #202 (not very sfw!)
©FOK.nl e.a.