R. Koeman: "Zege is niet meer dan normaal"

Ronald Koeman is gematigd tevreden over de 2-0 zege van Feyenoord op Excelsior. De trainer zag de nodige verbeterpunten.

Feyenoord speelde niet groots, maar had op Woudestein weinig moeite met het zwakke Excelsior. "Ik ben tevreden over de eerste 45 minuten", aldus Koeman tegenover Eredivisie Live. "Toen was het veldspel veel beter en krijgen we vier honderd procent kansen. Toch scoorden we niet, maar gelukkig deden we het wel in de tweede helft."

Excelsior bood tijdens de competitiestart weinig weerstand, zag ook Koeman. "Ze zakten ontzettend ver terug. Excelsior was matig. Je kan zien dat ze wel het nodige hebben ingeleverd ten opzichte van vorig jaar. Gelukkig hebben we gewonnen, maar dat is denk ik niet meer dan normaal."

"Fernandez moet zich verbeteren", vervolgt Koeman over zijn spits, die de 1-0 voor zijn rekening nam. "Hij moet balvaster worden en als hij zijn overzicht bewaart krijgen we veel meer kansen. Buiten dat ben ik blij dat hij de 1-0 maakte." Over de doelstelling is de oefenmeester duidelijk. "Europese play-offs. We zijn namelijk niet minder dan clubs als FC Utrecht en Heracles Almelo."