EA blijft traditionele winkelverkoop steunen

Traditionele winkelverkoop blijft heel belangrijk voor de games van uitgever Electronic Arts. Dat laat EA Sports-baas Peter Moore woensdag weten. Dinsdag kondigde de uitgever de komst van een Season Ticket-service aan waarin digitale distributie een grote rol speelt.

Gamers die de portemonnee trekken, krijgen met de internetdienst eerder toegang tot sportgames, korting op downloadbare content en een speciale badge die in games wordt getoond. Na drie dagen zijn de gedownloade versies van de games niet langer speelbaar en moet de game in de winkel worden aangeschaft om verder te spelen.

Electronic Arts hoopt op deze manier winkeliers niet voor het hoofd te stoten. "Er lopen dagelijks miljoenen mensen een gamewinkel binnen. Deze vorm van verkoop blijft voorlopig onze belangrijkste inkomstenbron", aldus Moore in gesprek met de website Industry Gamers.

De Season Ticket-service is volgens EA vooral een goede manier om hun grootste fans tegemoet te komen. De uitgever zegt de service de komende jaren te zullen blijven ontwikkelen.