Hockeysters ruim langs Zuid-Afrika

De Nederlandse hockeysters hebben ook hun tweede oefenwedstrijd tegen Zuid-Afrika gewonnen. In Ede was Oranje met 5-1 te sterk. Gisteren won Nederland de eerste wedstrijd al met 5-0.

Nederland experimenteerde de eerste tien minuten met middenveldster/aanvalster Marilyn Agliotti in het doel, om daarmee een extra veldspeelster over te houden. Een succes was dit niet, want Zuid-Afrika kwam met 0-1 voor. Na tien minuten kwam keepster Joyce Sombroek in het veld. Ook bij rust stond het nog 0-1.

In de tweede helft kwam Nederland op stoom. Kim Lammers, Carlien Dirkse van den Heuvel, Claire Verhage, Ellen Hoog en Kitty van Male scoorden allen een keer, waardoor Nederland de wedstrijd met 5-1 won. De ploeg van bondscoach Max Caldas gebruikt deze oefenwedstrijden als voorbereiding op het EK, eind augustus in het Duitse Mönchengladbach. Aanstaande vrijdag maakt Caldas de selectie voor dit toernooi bekend.