Gears of War niet laatste Epic-game

Gears of War 3 wordt het laatste deel van de reeks door gamestudio Epic Games. Tegenover de gamewebsite Digital Spy laat de 36-jarige game-ontwikkelaar Cliff Bleszinski weten dat hij niet herinnerd wil worden als die vent van het kettingzaaggeweer. Wat voor plannen Bleszinski dan heeft voor de toekomst, laat hij niet weten.

"Als ik de rest van mijn leven herinnerd wordt om een verdomd kettingzaaggeweer, dan drink ik een fles whisky leeg en stop ik een pistool in mijn mond", zegt Bleszinski. Het kettingzaaggeweer uit de Gears of War-games is het kenmerkende wapen waarmee spelers, in de rol van Marcus Fenix en Dominic Santiago, de buitenaardse Locust moeten bestrijden.

In 1994 bracht de 36-jarige Amerikaan Jazz Jackrabbit, zijn eerste gamehit, op de markt. Vanaf 1999 tot en met 2007 werkte hij aan verschillende schietspellen binnen de Unreal-serie. In 2006 werd de eerste Gears of War uitgegeven.

De Amerikaanse game-ontwikkelaar legt op dit moment de laatste hand aan het derde deel uit de Gears of War-serie. Dit derde deel betekent het einde van het lopende verhaal.

Bleszinski denkt dat er nog genoeg mogelijkheden zijn om meer spellen binnen de serie uit te geven. "Maar het kan niet zo zijn dat we zeggen 'Welkom terug Marcus en Cole, en hier zijn meer Locust om kapot te knallen'. Gears is geweldig, maar het wordt niet de enige nalatenschap van deze gamestudio", zei de Amerikaan tegen Digital Spy.

Gears of War is uitgegroeid tot een van de populairdere gameseries van dit moment. Binnen de reeks zijn grofweg acht miljoen spellen verkocht. Gears of War 3 ligt vanaf 15 november in de winkel voor de Xbox 360.