[Tour] Gesink denkt niet aan opgeven

Hoewel hij door zijn podiumaspiraties een streep kan zetten, denkt Robert Gesink er niet aan de Tour de France tussentijds te verlaten. "Ik ga zeker naar Parijs fietsen. Opgeven is geen moment in me opgekomen. Niet onderweg en nu ook niet." Gesink moest in de eerste bergetappe al op de voorlaatste klim, de Tourmalet, lossen en verloor bijna achttien minuten op etappewinnaar Samuel Sanchez.

Gesink voelde al snel dat het niet zijn dag zou worden. "De eerste klim kwam ik nog in de groep door, maar toen deed het al best wel zeer. Daarna was het voor mij echt gedaan." De 25-jarige Varssevelder weigerde zelfs de hulp van zijn ploeggenoten. "Ik zat maximaal en op een gegeven moment ben ik gestopt met het blijven te proberen. Toen heb ik tegen de mannen geroepen, dat ze maar voor eigen kansen moesten gaan", zegt hij tegen de NOS.

De valpartij in de vijfde etappe heeft bij de Rabobank-renner duidelijk zijn sporen achtergelaten. "De afgelopen dagen heb ik hard moeten knokken en er misschien toch meer uit gehaald dan er eigenlijk in zat. Vandaag kwam de grote test en dat ging helemaal niet goed."


Moegestreden Gesink denkt niet aan opgeven (Foto: Novum)