RKC hoopt op spelers van Fulham

RKC Waalwijk hoopt spelers van Fulham te kunnen huren. De Engelse club liet weten graag enkele talenten, die nog niet rijp zijn voor de Premier League, in de Nederlandse Eredivisie te stallen. De Brabantse promovendus heeft hier wel oren naar.

Trainer Ruud Brood was afgelopen weekend in Engeland en bekeek daar een wedstrijd van het tweede elftal van Fulham. Het feit dat Martin Jol sinds kort trainer is in Londen, kan een voordeel zijn voor RKC. De Scheveninger werkte in het verleden immers in Waalwijk.

Van een samenwerkingsverband is volgens Brood nog geen sprake: "Er wordt in de regionale media van alles gesuggereerd, maar als twee clubs samenwerken moet echt iets op papier staan en ik heb nog niets gezien. Iedereen weet dat wij op zoek zijn naar nieuwe spelers en daarbij informeren wij ook bij oud-trainers. Martin Jol heeft natuurlijk een geweldig netwerk en heeft bovendien veel affiniteit met RKC. Als we daar in de toekomst profijt van kunnen hebben dan is dat mooi meegenomen. Momenteel tasten we een beetje af."

RKC is met name op zoek naar aanvallers en een spits van Fulham zou dus meer dan welkom zijn. Ook de jonge Nederlander Danny Hoesen staat onder contract bij Fulham. Hij mag verhuurd worden van Jol.