Te late Van Nistelrooy weggestuurd

Dat trainer Manuel Pellegrini blij is met Ruud van Nistelrooy bij Málaga betekent niet dat de Nederlander te laat mag komen. Van Nistelrooy werd teruggestuurd naar zijn hotel.

Een afspraak is een afspraak, vindt Pellegrini. Toen Van Nistelrooy zich vanmorgen een paar minuten te laat voor de training van zijn nieuwe club meldde, was de Chileense trainer onverbiddelijk. De spits werd teruggestuurd naar het hotel.

Van Nistelrooy was niet de enige die moeite had met de tijd. Volgens lokale media waren ook zijn ploeggenoten Duda en Kris Stadsgaard te laat. Zij werden eveneens weggestuurd door de trainer. Gevolgen heeft dat overigens niet: aan het einde van de training keerde Van Nistelrooy weer terug op het veld.

De Nederlander vertrok bij Hamburger SV en besloot zijn carrière voort te zetten bij de Spaanse club. Sinds Málaga in handen is van een rijke eigenaar, worden er flink wat aankopen gedaan. Van Nistelrooy realiseert zich wel dat het nog niet betekent dat Málaga er al is. "We moeten ons eerst op het veld bewijzen", zo zei hij eerder.