FIFA laat Belize weer voetballen

Het internationale elftal van Belize mag tijdelijk weer voetballen, zo besloot de FIFA gisteren. De schorsing is tijdelijk opgeheven zodat de WK-kwalificatiewedstrijd thuis tegen Montserrat gewoon door kan gaan, al is het niet in Belize. 

Het Centraal Amerikaanse landje ontving de schorsing op 17 juni, twee dagen na het verslaan van Montserrat met 5-2  in de eerste kwalificatiewedstrijd. De reden was dat de overheid zich bemoeide met de Football Federation Belize (FFB).

De FIFA besloot over te gaan op de schorsing nadat de overheid weigerde om voor beveiliging te zorgen bij de thuiswedstrijd tegen Montserrat. De regering van Belize vertikt het om de FFB en het nationale elftal als vertegenwoordigers van het land te zien.

Deze tijdelijke maatregel maakt het mogelijk om de terugwedstrijd, origineel gepland op 19 juni 2011, eindelijk te laten plaatsvinden.” aldus de FIFA.

De wedstrijd zal nu gespeeld worden vóór 17 juli en buiten de grenzen van Belize om geen risico te lopen dat de overheid van Belize geen veiligheidsmaatregelen treft.

Verder zei de FIFA dat de schorsing automatisch wordt hervat op 15 augustus “mocht de FFB niet definitief een overeenstemming bereiken met de overheid.

De overheid van Belize weigert om de FFB te erkennen aangezien ze niet aan de registratie-eisen van de National Sports Council voldoen.