Definitief V6-motoren vanaf 2014

De Formule 1-auto's zullen vanaf het jaar 2014 definitief gaan racen met 1,6 liter zescilinder turbomotoren. Het door de motorenfabrikanten overeengekomen voorstel werd gisteren door de World Motor Sport Council van de FIA middels een stemming per fax bekrachtigd.

Er was lange tijd onduidelijkheid over met welke motor er in de toekomst in de Formule 1 geracet zou gaan worden, omdat enkele fabrikanten niet achter de plannen van de FIA stonden om een 1,6 liter viercilinder turbomotor vanaf het seizoen 2013 in te voeren. Vlak voor de Grand Prix van Europa bereikten alle fabrikanten echter overeenstemming over een zescilinder variant van deze krachtbron die vanaf 2014 ingevoerd zou moeten worden. Nadat de Formule 1-commissie en de teams hier mee instemden was het gisteren de beurt aan de WMSC.

Het blijft echter nog onduidelijk of enkele voorgestelde wijzigingen meegenomen zijn in de plannen. Zo willen de teams niet racen met motoren met 12.000 toeren per minuut, maar met krachtbronnen die 15.000 toeren per minuut draaien. Ook zouden de nieuwe chassis-regels pas vanaf 2014 in moeten gaan.