T. Janssen: "Kom hier niet op de bank zitten"

Theo Janssen gaat er vanuit dat hij bij Ajax gewoon in de basis zal spelen. Hij is naar de Amsterdamse club gekomen om opnieuw prijzen te winnen.

"Ik ga er vanuit dat ik speel", vertelt Janssen tegen AT5. "Ik ben hier naar toe gekomen om opnieuw prijzen te winnen. Ik kom hier niet om op de bank te zitten. Dan had ik beter kunnen stoppen." De middenvelder verruilde FC Twente voor de huidige landskampioen, waar hij een contract voor twee seizoenen tekende.

De Arnhemmer gaat voorlopig nog niet in Amsterdam wonen. "Het is 85 kilometer rijden. Ik ben hier binnen een uur. Er zullen heus af en toe files zijn, maar over het algemeen is het geen probleem. Mijn vrouw werkt in Arnhem en mijn kleine zit er op school, dus het is handiger om daar te blijven wonen", zegt hij.

"Maar als blijkt dat het te lang duurt, kom ik alsnog deze kant op." Volgens Het Parool gaat Janssen komend seizoen met het oude rugnummer van Luis Suárez spelen. Op internet is een foto te vinden waarop de speler zich op zijn eerste werkdag bij Ajax aan een aantal medische testen onderwerpt. Op zijn shirt staat het nummer zestien.