T. Janssen voor twee jaar naar Ajax

De komende twee seizoenen zal Theo Janssen voor Ajax gaan spelen. De Amsterdammers bereikten vandaag een akkoord met Janssen. Omdat de middenvelder al de medische keuring heeft doorstaan en Ajax 3 miljoen euro naar FC Twente over heeft gemaakt, kan er direct getekend worden onder het contract.

Het antwoord van Janssen op de vraag waarom hij naar Ajax wilde liet niets ten wensen over. "Omdat ik weer kampioen wil worden."

De eerste wedstrijd van Janssen zou uitgerekend de strijd om de Johan Cruijff Schaal kunnen zijn, tegen FC Twente. "FC Twente is een topclub. Ik denk dat ze er volgend jaar in de top weer bij staan", aldus Janssen.

Verder zegt de middenvelder Twente veel te zijn verschuldigd. "Toen ik daar binnenkwam, speelde ik controlerend. Onder Michel Preud'homme heb ik meer vrijheid gekregen. Hij zei vanaf de eerste dag: 'Jij wordt de beste speler van de Eredivisie'. Mooi toch?"

Update 17.40 uur
Ajax heeft de komst van Theo Janssen bevestigd. Op de website van de Amsterdamse club is te lezen dat de middenvelder een contract voor twee jaar heeft ondertekend. In de overeenkomst is een eenzijdige optie voor Ajax opgenomen voor nog een seizoen. Ajax zal ongeveer 3,2 miljoen euro betalen aan FC Twente.