Sparta roert zich op transfermarkt

Sparta Rotterdam heeft zich de afgelopen dagen flink geroerd op de transfermarkt. De Rotterdammers legden vier nieuwe spelers vast en wisten een eigen talent langer aan zich te binden. De selectie van de nieuwe trainer Michel Vonk krijgt dus steeds meer vorm.

De meest in het oog springende nieuweling is centrale verdediger Gijs Luirink. De 27-jarige Amsterdammer komt over van AZ, dat hem dit seizoen verhuurde aan SC Cambuur. Luirink speelde eerder voor FC Volendam, FC Groningen en RKC Waalwijk. Tot nu toe speelde Luirink, die enkele zware blessures heeft overwonnen, 125 competitieduels als prof. Behalve Luirink presenteerde Sparta begin deze week ook de negentienjarige Tom Overtoom, die werd weggeplukt bij Ajax. De Amsterdammers verhuurden de middenvelder al eens aan Haarlem, waar hij twaalf duels als prof afwerkte. Overtoom was transfervrij.

Middenvelder Steef Nieuwendaal komt transfervrij over van FC Den Bosch. De 25-jarige Limburger speelde in het verleden ook voor Willem II en MVV Maastricht. Nieuwendaal kwam tot 108 competitiewedstrijden in het betaald voetbal. Tegelijk met Nieuwendaal presenteerde Sparta ook vleugelspits Sidney Schmeltz. De 22-jarige Nieuwegeiner speelde afgelopen seizoen 33 duels voor Almere City FC, waarin hij vier keer scoorde. Almere had hem weggeplukt bij Willem II, waar hij zijn profdebuut maakte.

Tot slot tekende het achttienjarige talent Iliass Bel Hassani een nieuw profcontract op het Kasteel. De jonge aanvaller, die ook in een offensieve rol op het middenveld kan spelen, debuteerde dit seizoen voor Sparta. Hij speelde zeven keer mee in de Jupiler League. Het vijftal signeerde elk een contract tot medio 2013. Alleen in de verbintenis van Schmeltz is een optie op nog een seizoen opgenomen.