Broers Veldmate naar Sparta

Sparta Rotterdam heeft de broers Jeroen en Mark Veldmate aangetrokken. Het duo komt over van respectievelijk FC Groningen en Helmond Sport. De gebroeders Veldmate tekenden voor twee jaar op het Kasteel.

Jeroen Veldmate is een linksbenige verdediger. Hij kwam bij Groningen niet veel aan spelen toe. De 22-jarige speler hoopt zich in Rotterdam verder te ontwikkelen. FC Groningen heeft een clausule laten opnemen in Veldmates contract. Die maakt het mogelijk dat hij na afloop van het komend seizoen onder bepaalde voorwaarden kan terugkeren naar de Euroborg. Eerder verhuurde Groningen Veldmate, die 42 competitiewedstrijden speelde als prof, al eens een seizoen aan Helmond Sport.

Zijn oudere broer Mark kan als aanvallende middenvelder, maar ook als spits uit de voeten. Afgelopen seizoen scoorde hij twaalf keer in de Jupiler League namens Helmond Sport. Tot dusverre kwam de 26-jarige Veldmate in 180 competitieduels in actie. Hij scoorde hierin 34 keer. Hij begon zijn loopbaan bij FC Groningen, om via FC Emmen en BV Veendam bij Helmond Sport te belanden.