VS naar halve finale Gold Cup

De Amerikaanse voetbalploeg heeft zondag de halve finale van de Concacaf Gold Cup bereikt. In Washington DC was het thuisland met 2-0 te sterk voor Jamaica. De Amerikanen spelen woensdag in de halve eindstrijd tegen de winnaar van de kwartfinale tussen Panama en El Salvador. Dat duel wordt later zondag gespeeld. Honduras en Mexico bereikten zaterdag de halve finale al.

Na een doelpuntloze eerste helft, duurde het niet lang tot de ban na rust werd gebroken. In de 49e minuut was het Jermaine Jones die scoorde toen zijn afstandsschot door een Jamaicaan van richting werd veranderd.

De speler van Schalke 04 vervulde een kwartier later weer een hoofdrol toen hij neerging na een tackle van Jermaine Taylor. De Jamaicaan kreeg rood. Tien minuten voor tijd besliste Clint Dempsey de wedstrijd definitief. Hij scoorde op aangeven van Juan Agudelo de 2-0.