Gullit: "Had het nooit willen missen"

Ruud Gullit is afgelopen week ontslagen bij Terek Grozny na pas een half jaar als trainer. Maar als hij erop terugkijkt, is de Nederlander blij dat hij het heeft gedaan.

Dit zegt Gullit in zijn column in De Telegraaf. Hij geeft aan dat hij geen spijt heeft van zijn beslissing om naar Grozny te gaan, maar dat de stap zijn leven juist heeft verrijkt.

"Natuurlijk had ik graag betere prestaties neergezet met mijn elftal en nog steeds de leiding over het eerste team van de club gehad. Maar zo is het niet gelopen. In goede harmonie praten we nu over de voortijdige contractontbinding."

Gullit vindt het fijn dat de geruchten rondom zijn uitgaansleven ontkracht zijn. "Voor de mensen in mijn omgeving, de buitenwereld en mezelf ben ik wel blij dat de voorzitter de indianenverhalen heeft rechtgezet dat ik alleen aan het stappen zou zijn. Dat sloeg echt nergens op."

Gullit ontkent verder dat hij een gesprek heeft gehad met het Zwitserse Neuchâtel Xamax, de club waar hij na zijn ontslag aan gelinkt werd.