Gullit ontslagen bij Terek Grozny

Ruud Gullit lijkt zijn laatste wedstrijd als trainer van Terek Grozny te hebben meegemaakt. Voorzitter van de ploeg, Ramzan Kadirov, stelde de Nederlandse oefenmeester een ultimatum. Zou Gullit de competitiewedstrijd tegen Amkar Perm verliezen, dan zal hij zijn spullen moeten pakken.

Terek Grozny vocht de gehele wedstrijd voor de overwinning, maar in de laatste minuut van de wedstrijd ging het compleet mis. Sergei Omelyanchuk passeerde zijn eigen doelman en zorgde met dit doelpunt ervoor dat Amkar Perm met 1-0 won.

Door de nederlaag blijft Grozny op de veertiende plaats staan. De twee ploegen die onder de Tsjetsjeense ploeg staan, komen later vandaag in actie.

Update:

Ruud Gullit is direct na de verliespartij tegen Amkar Perm op straat gezet. Grozny-voorzitter Ramzan Kadirov heeft daarmee zijn woord gehouden. "Zo hopeloos zag Terek er nog nooit uit", liet Kadirov eerder weten. Hij vond ook dat Gullit zich meer met het nachtleven bezighield dan met voetballen. Het dienstverband van de Nederlander bij de Tsjetsjeense ploeg heeft daardoor nog geen half jaar geduurd.