Kubica kan in Brazilië rentree maken

Robert Kubica kan zijn rentree in de Formule 1 eind november in Brazilië gaan maken, zo denkt zijn manager Daniel Morelli. Zo ver is het nog lang niet, want de website Fakt.pl heeft foto's van de Pool gepubliceerd die laten zien dat de coureur nog een lange weg van herstel te gaan heeft.

Kubica crashte begin februari zwaar in een rally in Italië en kreeg hierbij de vangrail in zijn bolide. Hij brak enkele botten en liep een forse wond aan zijn rechterhand op. Vele operaties volgden en inmiddels is de revalidatie ingezet. Kubica loopt nu al weer met een kruk en loopt met een brace om zijn rechterarm. Volgens La Gazzetta dello Sport ondergaat de coureur vandaag in Genua zijn laatste operatie aan de arm.

In die plaats werkt Kubica onder leiding van dr. Igor Rossello drie keer per week aan het herstel van zijn arm. Daarnaast reist hij één maal per week af naar Formula Medicine in Viareggio waar hij dr. Riccardo Ceccarelli aan het herstel van zijn rechterbeen werkt. Of en zo ja wanneer de Pool terug kan keren in de Formule 1 is nog niet duidelijk. Zijn team Lotus Renault GP hoopt hier tegen het eind van de zomer iets over te kunnen melden. Morelli is met het noemen van Brazilië in ieder geval positief gestemd.

De foto's van Kubica kunnen hier bekeken worden.