Verliezende Rus met vertrouwen naar Wimbledon

Arantxa Rus werd op de Unicef Open verslagen door Svetlana Kuznetsova. De 20-jarige Monsterse vertrekt ondanks die nederlaag met een goed gevoel naar Wimbledon, waar ze morgen in de eerste kwalificatieronde speelt. "Ik heb drie goede wedstrijden op gras gespeeld", vertelde Rus na afloop op de persconferentie.

De beste Nederlandse tennisster moest uitgeschakeld worden om zich op tijd in te schrijven voor Wimbledon. Rus dacht daar echter geen moment aan. "Ik ben alleen bezig om de partij te winnen. Bovendien is het geweldig om hier voor het Nederlandse publiek op het centre court van Rosmalen te spelen. Ik ben dan ook een ervaring rijker."

Rus was onder de indruk van haar tegenstandster Kuznetsova. "Ze beheerst alle slagen en maakt veel winners met haar dropshots." De Nederlandse gaf de nummer twee van de plaatsingslijst goed partij. "Maar het is jammer dat mijn service niet liep. Anders had ik meer gratis punten kunnen pakken."

Ondanks de hapering van haar opslag, kijkt Rus uit naar haar deelname op Wimbledon. "Ik heb hier een hele goede voorbereiding gehad. Daarnaast ken ik het park van Wimbledon goed." Vorig jaar ging de huidige nummer 101 van de wereld in de eerste ronde onderuit. "Ik heb toen wel een goede partij gespeeld, dus ik heb er veel vertrouwen in."