'BNN lijdt aan creatieve armoede'

Tv-recensent Marcel Peereboom Voller heeft in zijn nieuwste Telegraaf-column fors uitgehaald naar de jongerenomroep BNN. Volgens hem lijdt de door Bart de Graaff opgerichte zender aan creatieve armoede. Ook het nieuwe BNN-programma Van De Gekke van presentator Valerio Zeno krijgt er van langs.

Peereboom Voller vindt het een enorme blunder dat Nederland 3 Van De Gekke primetime uitzendt: "Deze televisiepulp is door de fijne gaatjes van de kwaliteitszeef geglipt. De netcoördinator heeft een blinde vlek gehad toen hij Van De Gekke op primetime neerzette. Want bij de publieke omroep, waar kwaliteit hoog in het vaandel zou moeten staan, past geen gekopieerd flutformat."

In Van De Gekke portretteert Zeno mensen met gekke gewoontes. "Het Britse origineel, Freak Like Me, werd al eerder door het aan creatieve armoede lijdende BNN uitgezonden. Het was hoogstens een tussendoortje. Deze versie van BNN, dat hard op weg is het SBS 6 van de publieke omroep te worden, is zelfs geen tussendoortje", bekritiseert Peereboom Voller.

De eerste aflevering Van De Gekke trok dinsdag niet veel kijkers. "Krap 200.000 ongelukkigen namen de moeite om dinsdagavond om half negen af te stemmen op Nederland 3 voor de eerste aflevering. Ook ik, zei de gek, heb het uitgezeten en kan daarom met zekerheid zeggen dat er geen nieuwe kijkers bij zullen komen. Het is een niemendalletje. Zonde van de moeite", besluit de tv-recensent.


'BNN lijdt aan creatieve armoede'