IMF heeft vertrouwen in Griekse plannen

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft 'alle vertrouwen' in de nieuwe bezuinigingsplannen en structurele hervormingen van de Griekse autoriteiten. Dat zegt waarnemend hoofd John Lipsky.

"De Griekse autoriteiten hebben overeenstemming bereikt over nieuwe fiscale aanpassingen en structurele hervormingen die zijn bedoeld om de huidige plannen uit te voeren. De zogeheten trojka - de Europese Commissie, de ECB en het IMF - is het erover eens dat dit beleid het doel zal bereiken", aldus Lipsky tegenover Dow Jones Newswires.

"We hebben alle vertrouwen in het ontwerp van het programma en de intenties van de Griekse autoriteiten om het volledig uit te voeren", zegt hij.

Lipsky stelt verder dat de president van de Mexicaanse centrale bank Agustin Carstens een 'zeer gekwalificeerde' kandidaat is om hoofd van het IMF te worden. Hij wilde geen commentaar geven op de kritiek dat de instelling tot dusver alleen directeuren uit Europese landen aanstelt, maar zei wel er vertrouwen in te hebben dat een 'doeltreffende en bekwame' kandidaat zal worden gekozen.

Lipsky is waarnemend hoofd van het IMF sinds Dominique Strauss-Kahn terugtrad na beschuldigingen van seksueel misbruik in New York vorige maand.