NS zet extra trein in voor gestrande Toppers-fans

De NS heeft in de nacht van zaterdag op zondag een extra trein ingezet voor driehonderd gestrande reizigers die een concert van de Toppers hadden bezocht. De NS wilde het aanvankelijk met bussen oplossen. "Maar het blijkt ondoenlijk om rond 03.30 uur acht chauffeurs te regelen."

Het concert in de Amsterdam ArenA was rond middernacht afgelopen. "Toen hadden we ongeveer twintigduizend mensen die met de trein naar huis wilden." De hoop was dat iedereen voor aanvang van de geplande onderhoudswerkzaamheden op de lijn Leiden - Hollands Spoor - Delft weg zou zijn gewerkt.

Rond 03.15 uur waren er echter nog ongeveer driehonderd mensen op het station van Leiden. "Het concert had wat langer geduurd dan verwacht. Het publiek was erg enthousiast en door de toegiften is het uitgelopen", zegt de woordvoerder.

Omdat geen bussen konden worden geregeld, werd even voor 04.00 uur een extra trein ingezet. Die heeft de reizigers naar het Centraal Station van Den Haag gebracht. "Natuurlijk heel vervelend voor de reizigers die lekker snel naar huis wilden, maar op dat tijdstip is het moeilijk snel iets te regelen", legt de woordvoerder uit.


NS zet extra trein in voor gestrande Toppers-fans (Foto: Novum)