Gerard Joling hoeft geen vierde Topper

Gerard Joling zit niet te wachten op een nieuwe Topper. Gordon maakte vorige week bekend te stoppen met de Toppers. Maar hij hoeft volgens Joling niet te worden vervangen. "We zijn toch ook met z'n drieën begonnen?", redeneert Joling.

"Als je het mij vraagt, hoeft er helemaal geen vierde Topper bij. Staan we volgend jaar gewoon met z'n drieën op het podium, zo zijn we ook begonnen", vertelde Joling woensdag in de ochtendshow van Edwin Evers. "Dan nemen we voor dat geld eens een grote gast, of wij krijgen iets meer."

Direct nadat Gordon zijn vertrek aankondigde, werden namen als Wolter Kroes en Dries Roelvink genoemd als opvolgers. De manager van de Toppers maakte dinsdag duidelijk dat hij beide zangers geen vervangers van Gordon vindt. "Niks ten nadele van alle Wolter Kroesen en Dries Roelvinken in Nederland, maar hun stijl is voor een Toppers-avontuur ietsje te beperkt."

Wat Joling betreft is Kroes echter meer dan welkom. "Ik vind Wolter een hartstikke goede zanger. Hij is een prima kereltje en een harde werker." Een gastoptreden voor Kroes sluit Joling dan ook niet uit. "Maar ik zou het helemaal mooi vinden om er een joekel neer te zetten als Shirley Bassey. Als gast waar we dan een medley voor doen en dat ze zelf een paar nummers mag zingen."

Als Joling toch een naam moet noemen voor de baan van vierde Topper, wordt het Xander de Buisonjé. "Hij is heel allround en een fijne gozer om mee te werken."


Gerard Joling hoeft geen vierde Topper (Foto: Novum)