Toppers zoeken vijfde zanger via online auditie

De Toppers gaan via een online talentenjacht op zoek naar een vijfde zanger of zangeres voor de concerten in de Amsterdam ArenA eind mei. In de nacht van woensdag op donderdag gaat een website online waar geïnteresseerden auditie kunnen doen.

"De mannen geloven in het principe", zegt Toppers-manager Benno de Leeuw in De Telegraaf. "Er is een speciale website in het leven geroepen waarop je kunt kiezen uit vijf nummers. Die song wordt dan gespeeld en het meezingen van de kandidaten wordt opgenomen", legt hij uit. "De kandidaat bepaalt vervolgens zelf of de opname wordt ingestuurd, maar heeft maximaal vijf kansen."

Iedere week wordt een winnaar gekozen, en aan het eind volgt een finale. "Daar moeten de kandidaten echt hun kwaliteiten laten zien", benadrukt De Leeuw. "De winnaar staat vervolgens drie dagen in de ArenA en zingt dan een medley mee."

René Froger vindt het concept 'te gek'. "Er gaan per avond zo'n 52.000 mensen in het stadion. De winnaar is in Nederland in een klap beroemd", stelt hij. Dit jaar wordt de zevende editie van de Toppers gehouden. "Het is het grootste meezingfeest van Nederland en wij kunnen op deze manier de droom van iemand werkelijkheid laten worden."

Of de winnaar een man of een vrouw is, maakt Froger niets uit. "We passen de medley daarop aan. We vinden het zelf ook spannend om te zien wie er uit de bus komt."


Toppers zoeken vijfde zanger via online auditie (Foto: Novum)