Manager: "Wanjiru pleegde geen zelfmoord"

De zondagavond omgekomen marathonloper Samuel Wanjiru heeft geen zelfmoord gepleegd. Dat liet zijn manager Federico Rosa weten. Hij spreekt daarmee een woordvoerder van de politie tegen. Die verklaarde eerder op de dag dat de olympisch kampioen zichzelf bewust van het leven had beroofd door van een balkon te springen.

Wanjiru zou door zijn echtgenote zijn betrapt met een andere vrouw en vervolgens in zijn eigen kamer zijn opgesloten. Om te voorkomen dat zijn vrouw het pand zou verlaten, is de atleet naar verluidt van het balkon gesprongen. "We weten niet precies wat hij dacht op het moment dat hij sprong, maar ik kan garanderen dat het geen zelfmoord was", zegt Rosa.

Vanuit de atletiekwereld werd er geschokt gereageerd op de dood van de 24-jarige olympisch kampioen. "Het is een enorme tragedie", zegt de Nederlandse manager Jos Hermens. "Hij had nog zeker twee of drie olympische marathons kunnen winnen. Hij was een enorm talent."

De Ethiopische hardlooplegende Haile Gebrselassie liet weten enorm geschokt te zijn door het tragische bericht. "Mijn gedachten gaan vooral uit naar zijn familie en vrienden", zei de wereldrecordhouder op de marathon. "Je vraagt je toch af of we dit als zijn collega's niet hadden kunnen voorkomen." Wanjiru kwam geregeld in opspraak door problemen in de priv?eer.


Manager: Wanjiru pleegde geen zelfmoord (Foto: Novum)