"Games nog geen kunst"

Wat is kunst? Ik denk dat vrijwel iedereen de Mona Lisa als kunst beschouwt maar is een door een olifante gevingerverfde muur ook kunst? Daar zullen de meningen vast over verdeeld zijn. Zo ook over games. Volgens eerdere berichten waren games al kunst in de VS maar volgens Tetsuya Mizuguch, producer van Child of Eden, zijn we nog niet zo ver.

In een interview heeft hij gezegd dat games van ver zijn gekomen maar dat ze volgens hem nog niet als kunst bestempeld kunnen worden.

“It’s just beginning. The experience is getting greater in the games industry. Just 40 years ago, we started from black and white dots. No sound, just beep sounds. Then we got colours, 2D then 3D… but we will have a much greater evolution in future games.”

Child of Eden, waar Tetsuya Mizuguch op dit moment mee bezig is, zal door sommigen wellicht bestempeld worden als kunst. Bij het maken van de game heeft Mizuguch geprobeerd om door middel van de muziek een emotioneel maar ook vrolijk verhaal te vertellen.

“I wanted to use physics technology to create chemistry out of the music and visuals. It wasn’t easy, but I wanted to make a kind of new chemistry. It was a challenge!”

Child of Eden zal in juni voor de Xbox 360 en Kinect verschijnen. In september kunnen PS3-gamers met de game aan de slag met de Move-controller.

 Child of Eden