Vertonghen wou signaal afgeven

Jan Vertonghen ontkende vorige week na afloop van de verloren bekerfinale met klem dat de nederlaag een mentale tik zou zijn. ''Ik wou een signaal afgeven'', zegt de Ajacied nu.

Even leek Vertonghen er helemaal doorheen te zitten na een 120 minuten durende bekerfinale die was uitgemond in een 3-2 nederlaag. Maar even later meldde de Belg zich koelbloedig bij de pers en had hij het over een FC Twente dat alleen gevaarlijk was geweest bij spelhervattingen en een beter Ajax. Een mentale tik wilde de Belgisch international absoluut niet van spreken.

Inmiddels weten we beter. Vertonghen vertelt vandaag in De Telegraaf dat hij met deze houding een signaal wilde afgeven naar zijn medespelers. ''Ik wilde een signaal afgeven. We konden niet blijven rouwen'', gaf hij als verklaring voor zijn gedrag. Inmiddels wil Vertonghen wel toegeven dat hij baalt van de verloren bekerfinale. ''Het was weer niet gelukt om een prijs te pakken. Zonde dat we dit lieten lopen. Ik heb nog niet zo veel gewonnen en we hadden zin in een feestje met onze supporters.'' Maar dat komt er morgen nog, voorspelt de Ajax-captain.

''Ik merk dat FC Twente in heel Nederland favoriet is, zelfs bij de eredivisietrainers. Dat hoeft niet in ons nadeel te zijn. Hetzelfde geldt voor de verloren bekerfinale'', aldus Vertonghen. De vraag in hoeverre die wedstrijd psychologisch een rol gaat spelen in de ArenA houdt de gemoederen bezig.