Olga Zuiderhoek en Thijs Römer in film Razend

Olga Zuiderhoek en Thijs Römer gaan meespelen in de film Razend, naar het gelijknamige boek van Carry Slee. Ook Sander de Heer, Ariane Schluter en Hugo Maerten spelen belangrijke rollen. De hoofdrollen zijn voor de jonge talenten Abbey Hoes en Ko Sandvliet. Dat maken producenten Just Bridge Entertainment en de KRO donderdag bekend.

De 16-jarige Hoes was al eerder te zien in Lover of Loser, ook naar een boek van Slee, en de boekverfilming Tirza. De 17-jarige Sandvliet speelde in Sonny Boy.

Razend gaat over de 15-jarige Sven die later filmregisseur wil worden. Hij neemt zijn vrienden op die aan free running doen, en plaatst de filmpjes dan op Youtube. Hij vraagt Roosmarijn mee te werken aan zijn eerste echte speelfilm. Thuis wordt hij regelmatig in elkaar geslagen door zijn vader. Dat weet verder niemand. Als hij op een dag besluit bij zijn oma onder te duiken, denken Roosmarijn en zijn vrienden dat hij hen niet meer aardig vindt. Sven besluit voor eens en altijd met zijn vader af te rekenen, tot hij erachter komt waarom zijn vader hem steeds slaat.

Razend is na Afblijven, Timboektoe, Radeloos en Lover of Loser de vijfde Carry Slee-verfilming. De regie is in handen van Dave Schram, die deze op Afblijven na allemaal regisseerde. Het scenario is van Schrams echtgenote Maria Peters, zij schreef de scripts voor alle vijf de Slee-verfilmingen en regisseerde Afblijven. Ook schreef, produceerde en regisseerde zij Sonny Boy.

De opnames van Razend gaan nog deze week van start. De film verschijnt dit najaar in de bioscopen.


Olga Zuiderhoek en Thijs Römer in film Razend (Foto: Novum)