Hoffman en Phoenix in religieus filmproject

Het staat nu vast dat niet alleen Philip Seymour Hoffman, maar ook Joaquin Phoenix een rol gaat spelen in een film die losjes is gebaseerd op de ontstaansgeschiedenis van de scientologykerk. Paul Thomas Anderson, bekend van There Will Be Blood, regisseert de film. Dat schrijft de Amerikaanse filmsite Deadline.

Hoffman speelt een man die met eigen ogen de gruwelijkheden van de Tweede Wereldoorlog heeft aanschouwd en daardoor zijn vertrouwen in de mensheid is verloren. Eenmaal teruggekeerd in de Verenigde Staten ontwikkelt hij een religie waaraan gelijkgestemden zich kunnen vasthouden. Phoenix speelt één van zijn discipelen, die alcoholist is.

Anderson heeft nog een aantal vrouwelijke rollen weg te geven. Hij overweegt Amy Adams (The Fighter) een rol aan te bieden, evenals Laura Dern (Wild at Heart, Jurassic Park), Madisen Beaty (The Curious Case of Benjamin Button) en de Zweedse Lena Endre (Milennium-trilogie).

Anderson heeft de film lange tijd aangeduid als The Master, maar nu is het project titelloos. De productie gaat op 13 juni van start. Wanneer de film in de bioscopen moet draaien, is nog onbekend.


Hoffman en Phoenix in religieus filmproject (Foto: Novum)