Alonso geniet weer van racen

Fernando Alonso behaalde vandaag in de Grand Prix van Turkije met de Ferrari een knappe derde plaats. De Italiaanse renstal zat in het begin van dit seizoen niet goed bij, maar op Istanbul Park reed de Spanjaard voor het team uit Maranello een sterke race die resulteerde in het eerste podium sinds de Grand Prix van Brazilië.

"Ik denk dat we een goed weekend hebben gehad. De wagen presteerde iets beter ten opzichte van de eerste drie races voor het kampioenschap. Ik kon mooie inhaalacties uitvoeren en voor het podium vechten. We hebben weer kunnen genieten van echt racen," zei Alonso die nog geen vuist kon maken tegen Sebastian Vettel, maar wel een groot deel van de race voor Webber reed, maar de Australiër uiteindelijk toch voorbij moest laten gaan.

Ferrari zal voor de Grand Prix van Spanje weer een serie updates meenemen, waardoor het gat met de top verder verkleind moet worden. "Het gevecht met Red Bull Racing is vandaag nog te vroeg om aan te gaan, dat is een moeilijk verhaal. Volgende race proberen we het weer, want we zitten best dichtbij," sloot de Spanjaard af.