Ritmische Bit.Trip-actieserie naar 3DS

De zes games uit de ritmische Bit.Trip-serie worden op een gamekaartje geplaatst voor Nintendo 3DS. De spellen uit de actieserie zijn nu alleen nog te downloaden voor Wii en PC. Onder de naam Bit.Trip Saga moeten de spellen deze zomer op de markt komen, schrijft de Amerikaanse website Gamespot.

De serie bestaat uit Bit.Trip Beat, Bit.Trip Core, Bit.Trip Void, Bit.Trip Runner, Bit.Trip Fate en Bit.Trip Flux, die allemaal worden omgezet om gebruik te maken van de 3D-functie van Nintendo 3DS.

De Bit.Trip-games worden gekenmerkt door simplistische beelden en ouderwetse gamemuziek. Het is aan de speler om objecten kapot te schieten, waardoor ouderwetse computerdeuntjes ontstaan. De held van de reeks draagt de naam Commander Video.

Onder andere Bit.Trip Runner is in de prijzen gevallen. Tijdens het 2011 Independent Games Festival won het ritmische actiespel een prijs voor het design. Ook Bit.Trip Beat was genomineerd, in de categorie Excellence in Audio. Die prijs ging uiteindelijk naar de horrorgame Amnesia: The Dark Descent.