Vader Groningse tienermoeder blijft vast

De 52-jarige vader die zijn 12-jarige dochter zwanger maakte blijft langer in de cel. De raadkamer van de rechtbank in Groningen heeft besloten dat hij nog negentig dagen langer vast kan worden gehouden in afwachting van de behandeling van zijn zaak. Dat maakte een woordvoerder donderdag bekend.

De 52-jarige Groninger Calix W. werd aangehouden nadat zijn 12-jarige dochter eind vorige maand tijdens een schoolreisje beviel van een dochter. Een DNA-test wees uit dat haar vader vermoedelijk ook de vader van het kind is.

De verdachte is eerder al veroordeeld voor incest. In 1994 en 1995 verkrachtte hij een andere dochter, een halfzusje van de Groningse basisscholiere die destijds ook 12 jaar was. Daarvoor ging hij vijftien maanden de gevangenis in.

Nadat hij uit de gevangenis kwam, verwekte hij twee kinderen, onder wie het meisje dat nu is bevallen. De moeder vertrok in 2002, waarna W. in 2004 de voogdij over hun zoon en dochter kreeg. Het dossier over het eerdere misbruik was vanwege de privacywetgeving vernietigd.