'Vader 12-jarige moeder veroordeeld voor incest'

De vader van het 12-jarige Groningse meisje dat vorige week tijdens een schoolreisje beviel is eerder veroordeeld voor misbruik van een andere dochter. Dat schrijft De Telegraaf op basis van verklaringen van familieleden.

De 52-jarige vader heeft volgens de krant meerdere kinderen uit een eerdere relatie, onder wie een dochter van rond de 30 jaar. Die zou hij in het verleden hebben misbruikt. Zij gaf hem aan, waarna hij twee jaar in de gevangenis heeft gezeten.

"Ik had gewaarschuwd voor hem", zegt deze dochter in de krant. Dinsdag werd al bekend dat het meisje met haar kind naar een pleeggezin gaat. De Raad voor de Kinderbescherming wil niet zeggen of dat te maken heeft met een verdenking tegen een familielid.

De GGD Groningen liet dinsdag weten dat het meisje en haar dochter alle nodige hulp krijgen. Diverse instanties zijn nog bezig met het afstemmen van de hulp. De Raad voor de Kinderbescherming heeft een voogd toegewezen aan de baby. Dat is een standaardprocedure, omdat sprake is van een minderjarige moeder.