Vader 12-jarige moeder ondergedoken

De vader en de broer van het 12-jarige Groningse meisje dat vorige week een kind kreeg, zitten sinds woensdagmiddag ondergedoken. Door de grote media-aandacht voelden zij zich niet meer veilig in hun eigen huis.

"De journalisten stonden bijna letterlijk in zijn woning", zegt een politiewoordvoerder donderdag. "Agenten hebben hem naar het politiebureau gebracht en hem later een veilig onderkomen gegeven." Volgens de politie gaat het nadrukkelijk niet om een aanhouding.

Politie en justitie zijn nog op zoek naar de verwekker van het kind. Met het meisje is inmiddels een eerste gesprek gevoerd, maar volgens de woordvoerder is het nog te vroeg om daar iets over te zeggen. "Het is een onderzoek van lange adem."

De vader van het meisje zou eerder een nu ongeveer 30-jarige dochter hebben misbruikt. Hij zou daarvoor twee jaar in de gevangenis hebben gezeten. Justitie wil niet op deze berichten ingaan zolang de vader van het kind niet bekend is.

Het meisje beviel vorige week tijdens een schoolexcursie. De bevalling kwam voor zowel de moeder als haar familie, docenten en klasgenoten compleet onverwacht. Diverse instanties zijn bezig met het afstemmen van hulp aan de jonge moeder.