Vader van 12-jarige moeder legt bekentenis af

De vader van het 12-jarige meisje dat twee weken geleden tijdens een schoolreisje beviel van een kind, heeft toegegeven dat hij zijn dochter seksueel misbruikt heeft. Hij heeft ook gezegd dat hij de vader van de baby is. Dat laat het Openbaar Ministerie in Groningen donderdag weten. De man blijft nog zeker twee weken vastzitten.

De vader werd dinsdag aangehouden. Uit DNA-onderzoek is gebleken dat de kans aanzienlijk was dat de 52-jarige man de vader van de baby is. Nu komt daar zijn bekentenis dus bij. De vader had zijn DNA vrijwillig afgestaan.

Het onderzoek gaat ook na de bekentenis verder. Zo moet duidelijk worden onder welke omstandigheden het seksueel misbruik heeft plaatsgevonden en hoe vaak de vader het meisje heeft misbruikt.

Het ouderlijk huis van het 12-jarige meisje is doelwit geworden van vandalisme, dinsdag werden ramen ingegooid en de tekst 'pedo' op het huis in de Groningse wijk Beijum gekalkt. Woensdag is het huis leeggehaald door een verhuisbedrijf om meer vernielingen te voorkomen.