Vergeer wil meer aandacht voor paralympische sport

Rolstoeltennister Esther Vergeer wil dat er meer aandacht komt voor gehandicapte sporters. Dat zei ze vandaag tijdens de presentatie van het nieuwe ParaStars-team in Amsterdam. De groep bestaat uit zes verschillende sporters die als doel hebben om de gehandicaptensport naar een hoger niveau te tillen.

"Met dit team kunnen we meer bereiken. De bedoeling is om een krachtig mediaoffensief te starten", zei de 30-jarige Vergeer, die zelf goud won op de Paralympische Spelen van 2000, 2004 en 2008. "Wij verschillen niet veel van valide sporters als het gaat om onze doelstellingen en ambities."

Het is de bedoeling dat de ParaStars net zoveel fans krijgen als andere sporters op de Olympische Spelen in Londen 2012 en Sochi 2014. Naast Vergeer bestaat ParaStars uit de atleten Marije Smits en Ronald Hertog, zwemmer Mike van der Zanden, zeiler Barend Kol en skister Anna Jochemsen.

"We moeten mensen bewust maken dat de gehandicaptensport net zo geweldig is als andere sporten", benadrukte Vergeer. De rolstoeltennisster bepaalt na de Spelen van 2012 of ze haar professionele loopbaan voortzet. "Ik weet niet of ik na Londen stop, maar dat bepaal ik dan wel. Natuurlijk blijf ik ook na mijn actieve carrière betrokken bij de ParaStars."


Vergeer wil meer aandacht voor paralympische sport (Foto: Novum)