VVV betaalt minder huur bij degradatie

In Venlo willen ze er nog liever niet aan denken, maar als VVV na dit seizoen niet meer uitkomt in de Eredivisie gaat de huur van het nieuwe stadion in ieder geval wel omlaag.

Uit vertrouwelijke stukken waar L1 de hand op heeft kunnen leggen, blijkt dat VVV minder huur zal gaan betalen voor het nieuwe stadion als de club naar de Jupiler League degradeert. De gemeenteraad van Venlo krijgt pas in mei inzage in de stukken.

Het nieuwe stadion van VVV gaat een onderdeel worden van een multifunctioneel complex en moet in 2013 klaar zijn. Als de club uit Venlo degradeert, komen er minder inkomsten binnen. Daardoor zal de huur omlaag gaan. Enkele politieke partijen in Venlo hebben "verbolgen" op het nieuws gereageerd.

De kans dat VVV na dit seizoen niet meer in de Eredivisie speelt, is vrij reëel. De club staat op dit moment één na laatste, boven hekkensluiter Willem II. Met maar liefst vijftien punten achterstand op de veilige vijftiende plaats, kan de club de nacompetitie haast niet meer ontlopen.