PVV'er doet aangifte tegen europarlementariërs

PVV'er Barry Madlener heeft deze week aangifte gedaan bij de Belgische politie tegen vier andere leden van het Europees Parlement. Ze zouden zich hebben willen laten omkopen. Dat heeft de PVV donderdag gemeld.

De afgelopen tijd bleken vier europarlementariërs te zijn ingegaan op een voorstel van journalisten van de Britse krant Sunday Times die zich voordeden als lobbyisten. Ze boden de politici geld als ze zouden proberen Europese regels te veranderen. Het gaat om een Sloveen, een Roemeen, een Oostenrijker en een Spanjaard.

Madlener heeft aangifte gedaan omdat de zaak volgens hem het beste kan worden onderzocht door de Belgische justitie. Voorzitter Jerzy Buzek van het Europees Parlement wil een onderzoek laten uitvoeren door de antifraudedienst van de Europese Unie, maar geeft geen toestemming voor het doorzoeken van de kantoren van de vier europarlementariërs.

De Sloveen en de Oostenrijker zijn vanwege het schandaal opgestapt. De Roemeen is uit de socialistische fractie gezet, maar wil niet vertrekken. De Spanjaard is gewoon blijven zitten en zit ook nog in zijn fractie, de Europese Volkspartij. Alle vier verdachte europarlementariërs ontkennen schuld.