N.E.C. gaat transfersom Vleminckx stoppen in versterkingen

Björn Vleminckx maakt na dit seizoen de overstap naar Club Brugge. N.E.C. Nijmegen ontvangt 3,3 miljoen euro voor de Belgische spits. Dat geld wil de club gebruiken voor nieuwe spelers.

N.E.C. maakte eerder 1,8 miljoen euro over naar de bankrekening van KV Mechelen. De winst bedraagt derhalve 1,5 miljoen en dat geld wordt gestopt in nieuwe spelers. "Dit is een geweldige deal voor N.E.C.", zegt technisch directeur Carlos Aalbers tegen Voetbal International. "Een recordtransfer, waarmee we het project Vleminckx goed hebben afgesloten. We hebben hem gehaald, hij is bij ons beter geworden, en gaat nu een sportieve stap vooruit maken."

"Daarbij hebben wij de juiste prijs ontvangen", vervolgt Aalbers. "Natuurlijk hadden we kunnen wachten in de hoop dat Björn er nog zes in zou schieten en zijn prijs nog hoger zou liggen. Maar op dit moment, in het huidige tijdsbeeld, is dit een heel realistisch en mooi bedrag voor N.E.C."

Hoeveel geld er wordt vrijgemaakt voor nieuwe spelers is onduidelijk. Er moet ook een deel naar investeerders en worden financiële gaten gedicht. "Maar het is wel zeker dat er wat extra geld in mijn portefeuille vloeit. Dat is natuurlijk heel prettig met het oog op de toekomst. Bovendien hebben we nu de tijd en ruimte om af te wegen welke spelers voor ons het beste zijn."

"Voor de club is het een fantastisch bedrag, maar sportief zie ik het als een teleurstelling", zegt trainer Wiljan Vloet. "Björn ontwikkelde zich goed, en is een topper in wording. Volgend seizoen had ik hem nog graag in Nijmegen gehad, maar ik begrijp de keuze van de club. Het is nu aan ons om het gat zo goed mogelijk op te vullen."