Horner speculeert over toekomst van Hamilton

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner denkt dat Lewis Hamilton McLaren mogelijk wel eens zou kunnen gaan verlaten als McLaren dit jaar niet mee kan gaan doen om het kampioenschap. De Britse renstal lijkt qua snelheid van de MP4-26 achter te liggen ten opzichte van de concurrentie.

Horner denkt dat Hamilton hierdoor net als in de afgelopen jaren gefrustreerd kan gaan raken. "Lewis is een geweldige coureur. Hij is een voormalig wereldkampioen, hij is een van de beste rijders. En hij gaat niet blij zijn als hij weer een verloren jaar meemaakt. Dat betekent echter niet dat we naar hem kijken om naar Red Bull Racing te halen. We zijn blij met ons huidige duo."

Van de rijders bij Red Bull ligt Vettel vast, terwijl Webber een aflopend contract heeft. Hierdoor zou bij het Oostenrijkse team toch een opening voor Hamilton kunnen ontstaan, al blijft het jaarsalaris van vijftien miljoen een obstakel. Wereldkampioen Vettel zou namelijk vanaf dit seizoen tien miljoen euro op gaan strijken.

Horner zet de deur voor een eventuele komst van Hamilton in de toekomst wel op een kier, al gaat het managen van een rijdersduo Vettel-Hamilton tijd kosten. "Je kan je zeker voorstellen dat het een drukke relatie zou zijn, maar je kan het nooit uitsluiten. Vanuit mijn perspectief wil je altijd de twee beste coureurs hebben."