[Video] James Bond wordt vrouw

James Bond-acteur Daniel Craig heeft een spotje opgenomen in vrouwenkleding in het kader van Internationale Vrouwendag. De acteur heeft in het filmpje zijn pak verruild voor een jurk, een blonde pruik en parels.

De video is getiteld Equals en gaat over de ongelijkheid van vrouwen en mannen. In de film luistert een in pak gestoken Daniel Craig naar de stem van Judi Dench, die al jaren Bonds baas M speelt in de Bondfilms. Ze somt een aantal feiten op die de ongelijkheid van vrouwen aantonen. Dench gaat in op Bonds liefde voor vrouwen en vraagt hem of hij zich ooit heeft afgevraagd hoe het is om een vrouw te zijn. Daarop loopt hij uit beeld, waarna hij terugkeert in een jurk.

Equals is geproduceerd door Barbara Broccolli, die ook de Bondfilms produceert, en geregisseerd door Sam Taylor-Wood. Zij had vorig jaar veel succes met de film Nowhere Boy over de jeugd van Beatle John Lennon.

Dinsdag 8 maart is de honderdste Internationale Vrouwendag. Volgend jaar moet een nieuwe Bondfilm in de bioscopen komen. Sam Mendes gaat de nog titelloze film regisseren.


James Bond verkeert in een identiteitscrisis (Video: YouTube)