[IndyCar] Maximaal 26 auto's per race

De organisatie van de IndyCar Series heeft bekend gemaakt dat er vanaf dit seizoen maximaal 26 auto's per race aan de start mogen staan. Uitzonderingen zijn de Indy 500 en de laatste race van het seizoen in Las Vegas.

De beste 24 van de kwalificatie plaatsen zich automatisch voor de race. De overige twee startplaatsen gaan in volgorde naar recente kampioenen en rijders die bij de beste 22 in de puntenstand staan. Mocht dat geen volledig deelnemersveld opleveren dan kan er naar de overige tijden in de training en kwalificatie worden gekeken.

In de praktijk zal de limiet van 26 auto's per race nauwelijks gehaald gaan worden. In de afgelopen jaren kwam het namelijk zelden voor dat er meer dan 25 rijders aan een wedstrijd mee wilden doen. IndyCar-baas Brian Barnhart verwacht echter dat dit seizoen het aantal bij enkele races wel gehaald zou kunnen worden.

"Veel banen waar we komen kunnen maximaal 26 auto's aan en het is het maximum voor ons als we naar overzeese races gaan. Op basis hiervan hebben we het aantal bepaald," zei Barnhart.

De Indy 500 zal net als andere jaren 33 deelnemers tellen, terwijl de race in Las Vegas dertig starters zal kennen. Van hen zullen er vijf uit andere raceklasses komen en mocht één van hen winnen dan ligt er op die coureur een bonus van vijf miljoen dollar te wachten.