[Serie A] Uitslagen speelronde 28

Dit weekend is in Italië de 28ste speelronde van de Serie A afgewerkt. FOK!sport geeft je ook nu weer een overzicht van de gebeurtenissen in de Italiaanse competitie en natuurlijk de tussenstand na 28 speelronden.

Internazionale - Genoa

Het duel tussen Internazionale en Genoa (5-2) werd vooral boeiend in de tweede helft. Zes van de zeven goals vielen in het tweede bedrijf.

Aan het einde van de eerste helft beloofde het een moeilijke middag te worden voor Inter, aangezien Rodrigo Palacio vijf minuten voor de rust de 0-1 op het scorebord zette. Toen de tweede helft van start ging, wisten de nerazzurri echter in de eerste vijftien minuten de wedstrijd volledig te kantelen.

Giampaolo Pazzini scoorde in de 50e minuut de gelijkmaker en twee treffers van Samuel Eto'o bezorgde voor een 3-1 stand op het scorebord in de 57e minuut. Goran Pandev en Yuto Nagamoto wisten vervolgens respectievelijk de 4-1 en de 5-1 te verzorgen. Mauro Boselli bezorgde Genoa in de slotfase nog enige troost door de 5-2 te scoren.

Sampdoria - Cesena

Cesena heeft in Genua voor een ietwat verrassend resultaat gezorgd tegen Sampdoria. De degradatiekandidaat won met 2-3.

Vlak voor de rust namen de cavallucci marini de leiding. Marco Parolo wist in de 43e minuut het vijandelijke doel te vinden. In de tweede helft wist Cesena het goede werk in korte tijd door te trekken: slechts een minuut na de aftrap voor het tweede bedrijf stond de 0-2 op het scorebord. Emanuele Giaccherini was verantwoordelijk voor de tweede treffer. Giaccherini verzorgde tevens de 0-3 en Sampdoria leek in eigen huis op een behoorlijke vernedering af te stevenen.

Toch wisten de blucerchiati terug te vechten, maar het tegenoffensief kwam veel te laat. In de 83e minuut scoorde Massimo Volta de aansluitingstreffer en in de blessuretijd ging de bal op de stip. Massimo Maccarone benutte de strafschop en de kansen leken te keren. Sampdoria had echter onvoldoende tijd om een gelijkmaker te scoren en Cesena keerde dan ook met drie punten huiswaarts.