[Serie A] AC Milan slaat gat met concurrentie

AC Milan heeft in de strijd om de Italiaanse landstitel uitstekende zaken gedaan. De koploper van de Serie A won maandag in het eigen San Siro de topper tegen Napoli met 3-0. Zlatan Ibrahimovic opende uit een penalty de score, Kevin-Prince Boateng en Pato gaven de overwinning nog wat extra glans.

Napoli was met een verdedigende tactiek naar Milaan afgereisd en hield dat een helft vol. Vier minuten na rust bezorgde een handsbal van Salvatore Aronica AC Milan een strafschop, die feilloos werd benut door Ibrahimovic. In het laatste kwartier tikte invaller Boateng van dichtbij de 0-2 binnen, waarna uitblinker Pato met een schitterende uithaal voor 0-3 zorgde.

Mark van Bommel speelde de hele wedstrijd mee, Urby Emanuelson kwam twintig minuten voor tijd als invaller in het veld. Clarence Seedorf bleef de hele wedstrijd op de bank.

AC Milan komt door de overwinning na 27 wedstrijden op 58 punten. Stadsgenoot Internazionale staat tweede met 53 punten, eentje meer dan nummer drie Napoli. Op 3 april staat de kraker tussen AC Milan en Inter op het programma.

(Foto: Novum)