Belgische strijd om koppositie eindigt in remise

Anderlecht en Racing Genk hebben gelijkgespeeld in de Jupiler Pro League. Regerend kampioen Anderlecht kwam halverwege de pauze op achterstand door een goal van topscorer Jelle Vossen. In de slotfase bracht Roland Juhasz Paars-Wit op gelijke hoogte. Genk blijft koploper op doelsaldo. Achtervolger AA Gent kan zaterdag bij winst op vijf punten komen.

Anderlecht probeerde Genk vanaf het fluitsignaal vast te zetten, maar het openingsoffensief leverde niets op. De bezoekers namen hierna het initiatief over en kwamen verdiend op 1-0 door het zeventiende competitiedoelpunt van Vossen. De Brusselaars probeerden nog voor rust langszij te komen, maar de Genkse defensie stond goed opgesteld.

Na rust ging Anderlecht naarstig op zoek naar de gelijkmaker. Ondanks een veldoverwicht wisten de Brusselaars dit niet om te zetten in een doelpunt. Door enkele aanvallende wissels hoopte trainer Ariël Jacobs de breuk alsnog te forceren, hetgeen ook gebeurde.

Na een regen aan hoekschoppen en vrije trappen capituleerde het teruggedrukte Genk in de slotfase. Verdediger Juhasz kopte de zoveelste hoekschop achter doelman Thibaut Courtois. In de slotfase kon Vossen het duel alsnog in Genks voordeel beslissen, maar de spits faalde oog-in-oog met Anderlecht-goalie Sylvio Proto.